Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy w pobliżu brak sklepu rybnego a ryby w markecie mają więcej lodu niż składnika głównego, trzeba zadowolić się rybką z puszki. Polecam szybką, prostą i smaczną sałatkę z makrelą z puszki w roli głównej.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 228
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 220
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1325
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 745
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 228
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 220
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1325
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 745
Składniki
Jajko gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na ćwiartki. Makrelę odsączamy z oleju i rozdrabniamy widelcem na kawałki. Na talerzu układamy miks sałat. Na sałacie pokrojone jajko, makrelę, pokrojone na połówki pomidorki, pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną oraz kapary. Olej /możemy wykorzystać olej, w którym była makrela/mieszamy z wodą, ostrą papryką, solą i pieprzem czosnkowym /lub cytrynowym/Polewamy sałatkę i gotowe.