Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z makreli to świetne uzupełnienie tradycyjnej ziemniaczanej. Ten niepozorny dodatek dodaje aromatu i intensywnego smaku.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4099
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416131
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2784
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4099
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416131
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2784
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Wystudź, obierz i pokrój w średniej wielkości kostkę. Jajka ugotuj na twardo i pokrój je w kostkę. Ser zetrzyj na tarce.
Makrelę dokładnie oczyść z ości i skóry, a następnie podziel na małe kawałki.
Cebulę pokrój w piórka, ogórki kiszone w kostkę. Odsącz je dobrze z soku. Posiekaj szczypiorek.
Wszystkie składniki połącz w dużej misce.
W miseczce połącz śmietanę, majonez, musztardę i starty ząbek czosnku. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Wszystkie składniki delikatnie wymieszaj z sosem. Odstaw sałatkę do lodówki na co najmniej 1 godzinę, aby smaki się przegryzły.