Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z makreli to świetne uzupełnienie tradycyjnej ziemniaczanej. Ten niepozorny dodatek dodaje aromatu i intensywnego smaku.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7869
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3107
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 593
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7869
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3107
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 593
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Wystudź, obierz i pokrój w średniej wielkości kostkę. Jajka ugotuj na twardo i pokrój je w kostkę. Ser zetrzyj na tarce.
Makrelę dokładnie oczyść z ości i skóry, a następnie podziel na małe kawałki.
Cebulę pokrój w piórka, ogórki kiszone w kostkę. Odsącz je dobrze z soku. Posiekaj szczypiorek.
Wszystkie składniki połącz w dużej misce.
W miseczce połącz śmietanę, majonez, musztardę i starty ząbek czosnku. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Wszystkie składniki delikatnie wymieszaj z sosem. Odstaw sałatkę do lodówki na co najmniej 1 godzinę, aby smaki się przegryzły.