Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z makreli w oleju z kukurydzą i groszkiem

Sałatka z makreli w oleju z kukurydzą i groszkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 691

Dodano:

Odsłon: 460

Sałatka z makreli w oleju to szybki, łatwy do przygotowania i bardzo smaczny dodatek do pieczywa. Propozycja na śniadanie, kolację lub do kanapek. Polecam.

Składniki

  • makrela w oleju 1 puszka
  • ogórki kiszone 2 sztuki
  • cebula 1 sztuka
  • jajka ugotowane na twardo 5 sztuk
  • kukurydza konserwowa 0,5 szklanki
  • groszek konserwowy 0,5 szklanki
  • majonez 3 łyżki
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypiorek posiekany
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka z makreli w oleju z kukurydzą i groszkiem

Przygotowanie

  1. Filety z makreli wyjąć z puszki, włożyć do miski, rozdrobnić widelcem. Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy. Cebulę drobno posiekać. Jajka i ogórki pokroić w drobną kosteczkę. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski z rybą.

  2. Połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
    Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń