Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kilku Świąt i na różne imprezy ta sałatka zastąpiła na moim stole tradycyjną jarzynową. Po pierwsze jest o wiele szybsza w przygotowaniu, po drugie łagodniejsza dla żołądka. Od małych dzieci po babcie wszyscy się nią zachwycają. Spróbujcie i Wy, polecam :)
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38452
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1264
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38452
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1264
Składniki
Marchewkę gotujemy w całości ok. 20 minut. Odcedzamy, odstawiamy do wystygnięcia.
Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę i gotujemy w marynacie 10 minut. Odcedzamy i studzimy.
Marchewkę po obraniu ze skórki ścieramy na tarce o dużych oczkach, łączymy z cebulą.
Dodajemy majonez, solimy i pieprzymy do smaku.
Sałatka najlepiej smakuje drugiego dnia, kiedy smak marchewki przegryzie się z cebulą. Idealnym dodatkiem są jajka na twardo, szczypior czy odrobina kaparów.