Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kilku Świąt i na różne imprezy ta sałatka zastąpiła na moim stole tradycyjną jarzynową. Po pierwsze jest o wiele szybsza w przygotowaniu, po drugie łagodniejsza dla żołądka. Od małych dzieci po babcie wszyscy się nią zachwycają. Spróbujcie i Wy, polecam :)
Polecam.
Odsłon: 117
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 33
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 563
Polecam.
Odsłon: 117
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 33
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 563
Składniki
Marchewkę gotujemy w całości ok. 20 minut. Odcedzamy, odstawiamy do wystygnięcia.
Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę i gotujemy w marynacie 10 minut. Odcedzamy i studzimy.
Marchewkę po obraniu ze skórki ścieramy na tarce o dużych oczkach, łączymy z cebulą.
Dodajemy majonez, solimy i pieprzymy do smaku.
Sałatka najlepiej smakuje drugiego dnia, kiedy smak marchewki przegryzie się z cebulą. Idealnym dodatkiem są jajka na twardo, szczypior czy odrobina kaparów.