Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka sałatka z marynowaną papryką sprawdzi się zarówno w roli dodatku do obiadu jak i przekąski na grilla. Jej smak wręcz idealnie komponuje się ze smakiem mięsa z rusztu. Ten smak z pewnością przypadnie do gustu rodzinie i bliskim.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 85
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31245
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 85
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31245
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Paprykę marynowaną odsącz z zalewy. Pokrój w drobne kawałki. Tak samo zrób ze świeżą żółtą papryką, usuwając wcześniej gniazda nasienne. Przełóż do dużej miski.
Ser zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. Dodaj do wcześniej pokrojonych papryk.
Kukurydzę odsącz z zalewy i przełóż do miski. Ogórki kiszone posiekaj drobno, pozbywając się nadmiaru wody. Z pora odkrój część białą i jasnozieloną, pokrój drobno. Cebulę także poszatkuj, dodaj wszystkie składniki do miski.
Szczypiorek świeży posiekaj, dopraw nim sałatkę. Dodaj też odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Na koniec polej sałatkę oliwą z oliwek.