Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio odnalazłam wśród ubiegłorocznych przetworów kilka słoiczków marynowanych pieczarek. Zastanawiałam się jak je wykorzystać, a ponieważ zbliżał się czas śniadania powstała ta oto sałatka :)
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1799
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 746
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253388
Polecam.
Odsłon: 1448
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1799
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 746
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253388
Polecam.
Odsłon: 1448
Składniki
Marynowane pieczarki (miałam średniej wielkości słoiczek - ok. 20 szt. - ale dajcie tyle, by podeszło pod Wasz smak :) ) kroimy w cienkie plasterki, kawałki marynowanej papryki czerwonej i ugotowane na twardo jajka w paseczki. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko razem mieszamy, dodajemy majonez i ketchup - doprawiamy solą i pieprzem.