Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio odnalazłam wśród ubiegłorocznych przetworów kilka słoiczków marynowanych pieczarek. Zastanawiałam się jak je wykorzystać, a ponieważ zbliżał się czas śniadania powstała ta oto sałatka :)
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 80
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 80
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Składniki
Marynowane pieczarki (miałam średniej wielkości słoiczek - ok. 20 szt. - ale dajcie tyle, by podeszło pod Wasz smak :) ) kroimy w cienkie plasterki, kawałki marynowanej papryki czerwonej i ugotowane na twardo jajka w paseczki. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko razem mieszamy, dodajemy majonez i ketchup - doprawiamy solą i pieprzem.