Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12265
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1450
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 80
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12265
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1450
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 80
Składniki
sałatę płuczemy, osuszamy; układamy na talerzu. Mozzarelle i melona kroimy w kostkę, dodajemy do sałaty. Na tarce ścieramy imbir (ja swój przecisnęłam przez praskę do czosnku)
Cukier rozpuszczamy na patelni lub w garnuszku, czekamy aż zrobi się karmel dodajemy imbir i szybko wsypujemy płatki kukurydziane chwilkę mieszamy aby się oblepiły. wyłożyć na papier do pieczenia lub na talerz. Kiedy zastygną posypać sałatkę i polać odrobiną sosu z miodu i cytryny....;)