Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 69
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 737
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 352
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4968
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 69
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 737
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 352
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4968
Składniki
sałatę płuczemy, osuszamy; układamy na talerzu. Mozzarelle i melona kroimy w kostkę, dodajemy do sałaty. Na tarce ścieramy imbir (ja swój przecisnęłam przez praskę do czosnku)
Cukier rozpuszczamy na patelni lub w garnuszku, czekamy aż zrobi się karmel dodajemy imbir i szybko wsypujemy płatki kukurydziane chwilkę mieszamy aby się oblepiły. wyłożyć na papier do pieczenia lub na talerz. Kiedy zastygną posypać sałatkę i polać odrobiną sosu z miodu i cytryny....;)