Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5597
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12166
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1517
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5597
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12166
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1517
Składniki
sałatę płuczemy, osuszamy; układamy na talerzu. Mozzarelle i melona kroimy w kostkę, dodajemy do sałaty. Na tarce ścieramy imbir (ja swój przecisnęłam przez praskę do czosnku)
Cukier rozpuszczamy na patelni lub w garnuszku, czekamy aż zrobi się karmel dodajemy imbir i szybko wsypujemy płatki kukurydziane chwilkę mieszamy aby się oblepiły. wyłożyć na papier do pieczenia lub na talerz. Kiedy zastygną posypać sałatkę i polać odrobiną sosu z miodu i cytryny....;)