Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialnie sprawdzi się w lekkiej sałatce na cieplejsze dni. Składniki zaserwuj na świeżej rukoli, dodaj także kozi ser, możesz również wymienić go na mozzarellę lub pleśniowy ser blue. Całość wykończ musztardowo-miodowym dressingiem.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 848
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15223
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 848
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15223
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Składniki
Umytą i osuszoną rukolę rozłóż na dużym talerzu. Dodaj szynkę parmeńską, możesz porwać ją na mniejsze kawałki, pokrojony ser kozi oraz kawałki melona.
W miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, miód, musztardę, oraz odrobinę wody, wystarczą dwie-trzy łyżki.
Polej sałatkę dressingiem, podawaj na przykład ze świeżym pieczywem lub grzankami.