Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialnie sprawdzi się w lekkiej sałatce na cieplejsze dni. Składniki zaserwuj na świeżej rukoli, dodaj także kozi ser, możesz również wymienić go na mozzarellę lub pleśniowy ser blue. Całość wykończ musztardowo-miodowym dressingiem.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 137
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31313
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 418
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 137
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31313
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 418
Składniki
Umytą i osuszoną rukolę rozłóż na dużym talerzu. Dodaj szynkę parmeńską, możesz porwać ją na mniejsze kawałki, pokrojony ser kozi oraz kawałki melona.
W miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, miód, musztardę, oraz odrobinę wody, wystarczą dwie-trzy łyżki.
Polej sałatkę dressingiem, podawaj na przykład ze świeżym pieczywem lub grzankami.