Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialnie sprawdzi się w lekkiej sałatce na cieplejsze dni. Składniki zaserwuj na świeżej rukoli, dodaj także kozi ser, możesz również wymienić go na mozzarellę lub pleśniowy ser blue. Całość wykończ musztardowo-miodowym dressingiem.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 509
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 157
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 509
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 157
Składniki
Umytą i osuszoną rukolę rozłóż na dużym talerzu. Dodaj szynkę parmeńską, możesz porwać ją na mniejsze kawałki, pokrojony ser kozi oraz kawałki melona.
W miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, miód, musztardę, oraz odrobinę wody, wystarczą dwie-trzy łyżki.
Polej sałatkę dressingiem, podawaj na przykład ze świeżym pieczywem lub grzankami.