Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialnie sprawdzi się w lekkiej sałatce na cieplejsze dni. Składniki zaserwuj na świeżej rukoli, dodaj także kozi ser, możesz również wymienić go na mozzarellę lub pleśniowy ser blue. Całość wykończ musztardowo-miodowym dressingiem.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1184
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2074
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 499
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1184
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2074
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 499
Składniki
Umytą i osuszoną rukolę rozłóż na dużym talerzu. Dodaj szynkę parmeńską, możesz porwać ją na mniejsze kawałki, pokrojony ser kozi oraz kawałki melona.
W miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, miód, musztardę, oraz odrobinę wody, wystarczą dwie-trzy łyżki.
Polej sałatkę dressingiem, podawaj na przykład ze świeżym pieczywem lub grzankami.