Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo szybka do zrobienia a zarazem kolorowa i sycą ca sałatka makaronowa ze wspomnianym mięsem i papryką konserwową.
Makaron ugotowałam według instrukcji na opakowaniu, odcedziłam go i wystudziłam. Mięso drobiowe oddzieliłam od skór i kości. Obsypałam je odrobiną soli i przyprawą gyros i usmażyłam na oleju. Ja użyłam mięsa z wiejskiej kury, nie sklepowej, więc mięso ma taki ciemny kolor. Usmażone mięso przestudziłam i pokroiłam na małe kawałki. Cebulę obrałam, pokroiłam w kosteczkę i również przesmażyłam na oleju. Przestudziłam ją i dodałam do mięsa. Paprykę konserwową osuszyłam ręcznikiem papierowym z zalewy, a następnie pokroiłam w kostkę i dodałam do mięsa i cebuli. Kukurydzę odcedziłam z zalewy i dodałam do reszty składników. Pora (mały kawałek białej części) pokroiłam drobno i Dodałam do miski z sałatką. Na koniec dodałam wystudzony makaron. Ja dodatkowo kokardki pokroiłam na pół. Sałatkę przyprawiłam solą i pieprzem i wymieszałam z majonezem. Sałatkę przed podaniem schłodziłam w lodówce. Sałatki makaronowe mają to do siebie, że wchłaniają majonez, więc można go wmieszać do sałatki dopiero przed podaniem.
Kotleciki z mięsa wołowego z rosołu są smaczniutkie i szybkie w wykonaniu. Mo...
Odsłon: 2616
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 6818
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 849
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1207
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 99
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 72
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 6818
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 849
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1207
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 99
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 72
Składniki
Makaron ugotowałam według instrukcji na opakowaniu, odcedziłam go i wystudziłam. Mięso drobiowe oddzieliłam od skór i kości. Obsypałam je odrobiną soli i przyprawą gyros i usmażyłam na oleju. Ja użyłam mięsa z wiejskiej kury, nie sklepowej, więc mięso ma taki ciemny kolor. Usmażone mięso przestudziłam i pokroiłam na małe kawałki. Cebulę obrałam, pokroiłam w kosteczkę i również przesmażyłam na oleju. Przestudziłam ją i dodałam do mięsa. Paprykę konserwową osuszyłam ręcznikiem papierowym z zalewy, a następnie pokroiłam w kostkę i dodałam do mięsa i cebuli. Kukurydzę odcedziłam z zalewy i dodałam do reszty składników. Pora (mały kawałek białej części) pokroiłam drobno i Dodałam do miski z sałatką. Na koniec dodałam wystudzony makaron. Ja dodatkowo kokardki pokroiłam na pół. Sałatkę przyprawiłam solą i pieprzem i wymieszałam z majonezem. Sałatkę przed podaniem schłodziłam w lodówce. Sałatki makaronowe mają to do siebie, że wchłaniają majonez, więc można go wmieszać do sałatki dopiero przed podaniem.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Duszone warzywa do obiadu
Sałatki
Sałatka wiosenna z kaszą kuskus
Sałatki
Sałatka z burratą
Sałatki
Surówka ze świeżych ogórków
Duszone warzywa do obiadu
Kalarepa jest najczęściej wykorzystywana w sałatkach i zupach. Zaskoczy cię f...
Odsłon: 118
Sałatka wiosenna z kaszą kuskus
Szybka i pyszna sałatka, która idealnie nada się jako propozycja na wiosenny...
Odsłon: 112