Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo szybka do zrobienia a zarazem kolorowa i sycą ca sałatka makaronowa ze wspomnianym mięsem i papryką konserwową.
Polecam.
Odsłon: 317
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 334
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 277
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 317
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 334
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 277
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 147
Składniki
Makaron ugotowałam według instrukcji na opakowaniu, odcedziłam go i wystudziłam. Mięso drobiowe oddzieliłam od skór i kości. Obsypałam je odrobiną soli i przyprawą gyros i usmażyłam na oleju. Ja użyłam mięsa z wiejskiej kury, nie sklepowej, więc mięso ma taki ciemny kolor. Usmażone mięso przestudziłam i pokroiłam na małe kawałki. Cebulę obrałam, pokroiłam w kosteczkę i również przesmażyłam na oleju. Przestudziłam ją i dodałam do mięsa. Paprykę konserwową osuszyłam ręcznikiem papierowym z zalewy, a następnie pokroiłam w kostkę i dodałam do mięsa i cebuli. Kukurydzę odcedziłam z zalewy i dodałam do reszty składników. Pora (mały kawałek białej części) pokroiłam drobno i Dodałam do miski z sałatką. Na koniec dodałam wystudzony makaron. Ja dodatkowo kokardki pokroiłam na pół. Sałatkę przyprawiłam solą i pieprzem i wymieszałam z majonezem. Sałatkę przed podaniem schłodziłam w lodówce. Sałatki makaronowe mają to do siebie, że wchłaniają majonez, więc można go wmieszać do sałatki dopiero przed podaniem.