Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z młodych liści szpinaku i botwiny, pomidorów, ogórków i cebuli dymki polana prostym sosem winegret. Można podać ją do obiadu i do kolacji.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 62
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1064
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 437
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15382
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 62
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1064
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 437
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15382
Składniki
Najpierw robimy sos do sałatki. Do słoiczka typu twist wlewamy oliwę, sok z cytryny oraz wsypujemy przyprawy. Czosnek miażdżymy i również wrzucamy do słoiczka. Następnie zakręcamy słoik i dokładnie potrząsamy nim, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Tak przygotowany sos do sałatki odkładamy na bok.
Mix listków wykładamy do miski. Pomidorki przekrawamy na pół, cebulę dymkę kroimy drobno, obrane ogórki w plasterki. Dodajemy do młodych listków. Tuż przed wydaniem na stół polewamy warzywa sosem, mieszamy. Na wierzchu układamy pokruszony ser feta.
Sałatka z młodych liści z fetą i sosem winegret gotowa!