Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z młodych liści szpinaku i botwiny, pomidorów, ogórków i cebuli dymki polana prostym sosem winegret. Można podać ją do obiadu i do kolacji.
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 36839
Lubisz fast food'y, ale jednocześnie starasz się zdrowiej odżywiać? Te kurcza...
Odsłon: 125
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5293
zaparzyć kawę rozpuszczalną (2 łyżki + 1/2 łyżeczki cukru) 300 ml, ostudzić 4...
Odsłon: 24
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 36839
Lubisz fast food'y, ale jednocześnie starasz się zdrowiej odżywiać? Te kurcza...
Odsłon: 125
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5293
zaparzyć kawę rozpuszczalną (2 łyżki + 1/2 łyżeczki cukru) 300 ml, ostudzić 4...
Odsłon: 24
Składniki
Najpierw robimy sos do sałatki. Do słoiczka typu twist wlewamy oliwę, sok z cytryny oraz wsypujemy przyprawy. Czosnek miażdżymy i również wrzucamy do słoiczka. Następnie zakręcamy słoik i dokładnie potrząsamy nim, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Tak przygotowany sos do sałatki odkładamy na bok.
Mix listków wykładamy do miski. Pomidorki przekrawamy na pół, cebulę dymkę kroimy drobno, obrane ogórki w plasterki. Dodajemy do młodych listków. Tuż przed wydaniem na stół polewamy warzywa sosem, mieszamy. Na wierzchu układamy pokruszony ser feta.
Sałatka z młodych liści z fetą i sosem winegret gotowa!