Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z młodych liści szpinaku i botwiny, pomidorów, ogórków i cebuli dymki polana prostym sosem winegret. Można podać ją do obiadu i do kolacji.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1326
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4161
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1151
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1326
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4161
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1151
Składniki
Najpierw robimy sos do sałatki. Do słoiczka typu twist wlewamy oliwę, sok z cytryny oraz wsypujemy przyprawy. Czosnek miażdżymy i również wrzucamy do słoiczka. Następnie zakręcamy słoik i dokładnie potrząsamy nim, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Tak przygotowany sos do sałatki odkładamy na bok.
Mix listków wykładamy do miski. Pomidorki przekrawamy na pół, cebulę dymkę kroimy drobno, obrane ogórki w plasterki. Dodajemy do młodych listków. Tuż przed wydaniem na stół polewamy warzywa sosem, mieszamy. Na wierzchu układamy pokruszony ser feta.
Sałatka z młodych liści z fetą i sosem winegret gotowa!