Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywną sałatkę z mortadeli wykonasz dosłownie w 15 minut. Do jej przygotowania nie potrzebujesz wyszukanych składników. W każdym domu znajdziesz kawałek wędliny, cebulę, a zielone ogórki możesz także zastąpić kiszonymi lub korniszonami. Prosto i smacznie, czyli tak jak lubimy! Sałatka z mortadeli Magdy Gessler to doskonały pomysł na śniadanie, lunch do pracy lub kolację. Podana na chrupiącej bagietce ucieszy oko na imprezowym stole.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 32
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2275
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 32
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2275
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Składniki
Obierz cebulę i ogórki, cebulę pokrój w drobną, ogórki w nieco większą kostkę. Posól ogórki i zostaw w miseczce, aż puści sok. Po 10-15 minutach odlej powstały płyn. Pokrój mortadelę w kostkę, a koperek drobno posiekaj. Wszystkie składniki sałatki umieść w misce.
W miseczce zmieszaj majonez, jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz, Dokładnie połącz i polej sosem sałatkę, wymieszaj wszystkie składniki. Udekoruj koperkiem i włóż do lodówki na 30 minut. Sałatka jest gotowa do jedzenia.