Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczną i zdrową sałatkę z mozzarellą. Jest idealna na lekką i pożywną przekąskę, samodzielne danie lub dodatek do dań z grilla. Świetnie sprawdzi się także jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły, które możemy spakować do lunchboxa. Wszystkie jej składniki otula lekko słodki sos winegret. Jej przygotowanie jest proste i zajmie kilka chwil.
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 1152
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7131
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 1152
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7131
Składniki
Pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Mozzarellę i oliwki odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki wraz z mixem sałat, orzechami nerkowca i drobno posiekanym szczypiorkiem.
Do małego słoiczka wlewamy oliwę, sok z cytryny, musztardę i miód. Dodajemy szczyptę soli oraz pieprzu, zakręcamy słoiczek i energicznie mieszamy. Powstałym sosem polewamy sałatkę tuż przez podaniem.
PRZYGOTOWANIE SAŁATKI DO PRACY LUB SZKOŁY Jeśli sałatkę przygotowujecie w lunch boxie lub słoiku, to spakujcie osobno sos winegret (np. w małym słoiczku) i dodajcie do pozostałych składników dopiero przez konsumpcją.
Do sałatki możecie dodać inne ulubione orzechy lub ziarna. Możecie je także lekko uprażyć (na suchej patelni lub w piekarniku). Prażenie nada im bardziej wyrazisty smak oraz wydobędzie piękny aromat.