Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała do grilla sałatka z mozzarellą, pomidorkami koktajlowymi, kiszonym ogórkiem oraz sałatą lodową, czerwoną cebulą i rzodkiewkami polana pysznym sosem czosnkowym idealnie komponuje się z mięsem lub kiełbasą z rusztu. Dodatkowym jej atutem jest błyskawiczne przygotowanie, co sprawia że można ją często zajadać jako samodzielną przekąskę.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5839
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9669
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 300
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5839
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9669
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 300
Składniki
Umyte pomidorki koktajlowe przekrawamy na połówki, rzodkiewki i ogórki kiszone kroimy w kostkę, cebulę niezbyt drobno siekamy. Do miski wrzucamy porwane liście sałaty lodowej, pomidorki, posiekaną cebulę oraz ogórki kiszone i rzodkiewkę, na końcu dodajemy mozzarellę. Do miski przeciskamy przez praskę ząbek czosnku dodajemy szczyptę soli, pieprz wlewamy oliwę z oliwek a także sok z cytryny. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem i dokładnie łączymy wszystkie składniki.