Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz mozzarellą. Sałatka jest prosta i szybka w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się jako danie główne, przekąska lub drugie śniadanie do pracy, które możemy spakować do lunch boxa. Wszystkie jej składniki otula lekko słodki sos winegret.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 185
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 185
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Składniki
Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Rzodkiewki kroimy na plastry, a pomidorki koktajlowe na połówki (lub jeśli są większe - na ćwiartki). Mozzarellę, czerwoną fasolę i oliwki odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miseczek lub lunch boxów wraz z roszponką oraz listkami oregano.
Do małego słoiczka wlewamy oliwę, sok z cytryny i miód. Dodajemy oregano, szczyptę soli oraz pieprzu, zakręcamy słoiczek i energicznie mieszamy. Powstałym sosem polewamy sałatkę tuż przez podaniem. * Do sałatki możecie dodać także ulubione orzechy lub ziarna.
Jeśli sałatkę przygotowujecie w lunch boxie, to spakujcie osobno sos winegret (np. w małym słoiczku) i dodajcie do pozostałych składników dopiero przez konsumpcją.