Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz mozzarellą. Sałatka jest prosta i szybka w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się jako danie główne, przekąska lub drugie śniadanie do pracy, które możemy spakować do lunch boxa. Wszystkie jej składniki otula lekko słodki sos winegret.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 637
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 637
Składniki
Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Rzodkiewki kroimy na plastry, a pomidorki koktajlowe na połówki (lub jeśli są większe - na ćwiartki). Mozzarellę, czerwoną fasolę i oliwki odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miseczek lub lunch boxów wraz z roszponką oraz listkami oregano.
Do małego słoiczka wlewamy oliwę, sok z cytryny i miód. Dodajemy oregano, szczyptę soli oraz pieprzu, zakręcamy słoiczek i energicznie mieszamy. Powstałym sosem polewamy sałatkę tuż przez podaniem. * Do sałatki możecie dodać także ulubione orzechy lub ziarna.
Jeśli sałatkę przygotowujecie w lunch boxie, to spakujcie osobno sos winegret (np. w małym słoiczku) i dodajcie do pozostałych składników dopiero przez konsumpcją.