Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz mozzarellą. Sałatka jest prosta i szybka w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się jako danie główne, przekąska lub drugie śniadanie do pracy, które możemy spakować do lunch boxa. Wszystkie jej składniki otula lekko słodki sos winegret.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1206
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1206
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Rzodkiewki kroimy na plastry, a pomidorki koktajlowe na połówki (lub jeśli są większe - na ćwiartki). Mozzarellę, czerwoną fasolę i oliwki odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miseczek lub lunch boxów wraz z roszponką oraz listkami oregano.
Do małego słoiczka wlewamy oliwę, sok z cytryny i miód. Dodajemy oregano, szczyptę soli oraz pieprzu, zakręcamy słoiczek i energicznie mieszamy. Powstałym sosem polewamy sałatkę tuż przez podaniem. * Do sałatki możecie dodać także ulubione orzechy lub ziarna.
Jeśli sałatkę przygotowujecie w lunch boxie, to spakujcie osobno sos winegret (np. w małym słoiczku) i dodajcie do pozostałych składników dopiero przez konsumpcją.