Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na lekką, zdrową i kolorową sałatkę z mozzarellą, żurawiną, rzodkiewką i orzechami nerkowca. Sałatka jest pyszna i pożywna, a jej przygotowanie zajmie dosłownie kilka chwil. Może być serwowana jako przekąska, danie główne lub dodatek do dań z grilla.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 668
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1429
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458631
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1713
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 668
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1429
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458631
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1713
Składniki
Mozzarellę odsączamy z zalewy, pomidorki koktajlowe dzielimy na pół, a rzodkiewkę kroimy w plasterki. Na talerzu układamy mix sałat, listki greckiej bazylii, kulki mozzarelli, rzodkiewkę, pomidorki oraz orzechy i suszoną żurawinę.
Do małego słoiczka wlewamy oliwę, sok z cytryny oraz płynny miód. Dodajemy szczyptę soli oraz świeżo zmielonego pieprzu, zakręcamy słoiczek i energicznie mieszamy. Powstałym sosem polewamy sałatkę.
Sałatka jest idealna do dań z grilla. Świetnie komponuje się z grillowanymi kawałkami kurczaka, indyka, karkówki lub dzika. * Jeśli chcemy podać ją z kawałkami mięsa, to możemy dodać do niej więcej suszonej żurawiny.