Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na lekką, zdrową i kolorową sałatkę z mozzarellą, żurawiną, rzodkiewką i orzechami nerkowca. Sałatka jest pyszna i pożywna, a jej przygotowanie zajmie dosłownie kilka chwil. Może być serwowana jako przekąska, danie główne lub dodatek do dań z grilla.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10499
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336823
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4491
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424192
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10499
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336823
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4491
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424192
Składniki
Mozzarellę odsączamy z zalewy, pomidorki koktajlowe dzielimy na pół, a rzodkiewkę kroimy w plasterki. Na talerzu układamy mix sałat, listki greckiej bazylii, kulki mozzarelli, rzodkiewkę, pomidorki oraz orzechy i suszoną żurawinę.
Do małego słoiczka wlewamy oliwę, sok z cytryny oraz płynny miód. Dodajemy szczyptę soli oraz świeżo zmielonego pieprzu, zakręcamy słoiczek i energicznie mieszamy. Powstałym sosem polewamy sałatkę.
Sałatka jest idealna do dań z grilla. Świetnie komponuje się z grillowanymi kawałkami kurczaka, indyka, karkówki lub dzika. * Jeśli chcemy podać ją z kawałkami mięsa, to możemy dodać do niej więcej suszonej żurawiny.