Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na lekką, zdrową i kolorową sałatkę z mozzarellą, żurawiną, rzodkiewką i orzechami nerkowca. Sałatka jest pyszna i pożywna, a jej przygotowanie zajmie dosłownie kilka chwil. Może być serwowana jako przekąska, danie główne lub dodatek do dań z grilla.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 814
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22861
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15274
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4969
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 814
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22861
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15274
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4969
Składniki
Mozzarellę odsączamy z zalewy, pomidorki koktajlowe dzielimy na pół, a rzodkiewkę kroimy w plasterki. Na talerzu układamy mix sałat, listki greckiej bazylii, kulki mozzarelli, rzodkiewkę, pomidorki oraz orzechy i suszoną żurawinę.
Do małego słoiczka wlewamy oliwę, sok z cytryny oraz płynny miód. Dodajemy szczyptę soli oraz świeżo zmielonego pieprzu, zakręcamy słoiczek i energicznie mieszamy. Powstałym sosem polewamy sałatkę.
Sałatka jest idealna do dań z grilla. Świetnie komponuje się z grillowanymi kawałkami kurczaka, indyka, karkówki lub dzika. * Jeśli chcemy podać ją z kawałkami mięsa, to możemy dodać do niej więcej suszonej żurawiny.