Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marzy Ci się lekka, a zarazem wyrafinowana sałatka, która zachwyci każde podniebienie? Wypróbuj przepis na sałatkę z wędzonym łososiem, kremowym awokado, świeżymi ogórkami i pachnącym koperkiem. To połączenie doskonałych składników w aksamitnym sosie czosnkowym sprawi, że Twoje kubki smakowe wyruszą w podróż pełną kulinarnej satysfakcji. Idealna na lunch, kolację czy spotkanie w gronie bliskich – prostota i smak, które pokochasz od pierwszego kęsa!
deska do krojenia, miska, nóż
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2329
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3467
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4190
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74141
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 571
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2329
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3467
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4190
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74141
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 571
Składniki
Umyte ogórki razem ze skórką kroimy w plastry i umieszczamy w misce. Czerwoną cebulę kroimy w kostkę po czym wrzucamy do ogórków. Obrane awokado kroimy w niewielką kostkę i dodajemy do składników na sałatkę. Wędzonego łososia kroimy na mniejsze kawałki, po czym łączymy z zawartością miski. Opłukany koperek drobno siekamy i wrzucamy do sałatki. Na końcu do sałatki wlewamy sos i wszystko starannie razem łączymy.
W misce umieszczamy jogurt, dodajemy musztardę, oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, całość doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy.
Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.