Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie takie połączenie smaku to ta sałatka jest w sam raz! Polecam ją wypróbować. Idealna na grilla.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11878
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16172
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5141
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11878
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16172
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5141
Składniki
Ogórki myjemy i obieramy ze skórki, kroimy na kawałki. Następnie obieramy kiwi i również kroimy (można pokroić na półplasterki). Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę i wydrążamy cały miąższ za pomocą łyżki. Kroimy w kostkę. Awokado delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny.
Sos czosnkowy : można użyć kupnego lub zrobić własny. Ja zrobiłam swój. Do miseczki dodajemy 2-3 łyżki jogurtu greckiego, 3 łyżki majonezu oraz 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę. Doprawiamy szczyptą soli i czarnym pieprzem. Wymieszany sos czosnkowy dodajemy do sałatki. Opcjonalnie : zamiast zwykłego czosnku można użyć granulowanego. Smacznego!