Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie takie połączenie smaku to ta sałatka jest w sam raz! Polecam ją wypróbować. Idealna na grilla.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7875
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3115
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7875
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3115
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Ogórki myjemy i obieramy ze skórki, kroimy na kawałki. Następnie obieramy kiwi i również kroimy (można pokroić na półplasterki). Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę i wydrążamy cały miąższ za pomocą łyżki. Kroimy w kostkę. Awokado delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny.
Sos czosnkowy : można użyć kupnego lub zrobić własny. Ja zrobiłam swój. Do miseczki dodajemy 2-3 łyżki jogurtu greckiego, 3 łyżki majonezu oraz 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę. Doprawiamy szczyptą soli i czarnym pieprzem. Wymieszany sos czosnkowy dodajemy do sałatki. Opcjonalnie : zamiast zwykłego czosnku można użyć granulowanego. Smacznego!