Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz ogórki małosolne? Na pewno wiesz, że najsmaczniejsze są latem. Ogórkami kiszonymi można cieszyć się przez cały rok. Zakiszone w lipcu i zapasteryzowane na zimę bywają nawet lepsze niż te umieszczone w solance dwa tygodnie temu. Za małosolne zaś ogórki można uznać tylko przez chwilę, na początku kiszenia. Nawet po przerwaniu tego procesu ich walory zmieniają się z każdym dniem. Oczywiste zatem, że sałatka z ogórków małosolnych to pomysł na letnie menu, bo wtedy można ją zrobić ze świeżych, dojrzałych w słońcu ogórków gruntowych! Jędrne, słonawe, z wyraźnym aromatem czosnku są tak pyszne, że nie wymagają wielu dodatków – wystarczy połączyć je z młodą cebulą, dodać garść zieleniny i sałatka gotowa!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1608
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232021
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5094
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1608
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232021
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5094
Składniki
Pokrój ogórki małosolne w niewielką kostkę. Obierz cebule i pokrój tak samo drobno, jak ogórki. Połącz warzywa w misce.
Posiekaj drobno koperek i szczypiorek. Dołóż do miski z ogórkami i cebulą. Wymieszaj.
Zalej sałatkę oliwą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj ponownie. Odstaw na 15 minut.
Podawaj jako dodatek do obiadu albo dań z grilla. Sałatka smakuje też wyśmienicie z plastrem twarogu i świeżym pieczywem lub grzankami.