Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz ogórki małosolne? Na pewno wiesz, że najsmaczniejsze są latem. Ogórkami kiszonymi można cieszyć się przez cały rok. Zakiszone w lipcu i zapasteryzowane na zimę bywają nawet lepsze niż te umieszczone w solance dwa tygodnie temu. Za małosolne zaś ogórki można uznać tylko przez chwilę, na początku kiszenia. Nawet po przerwaniu tego procesu ich walory zmieniają się z każdym dniem. Oczywiste zatem, że sałatka z ogórków małosolnych to pomysł na letnie menu, bo wtedy można ją zrobić ze świeżych, dojrzałych w słońcu ogórków gruntowych! Jędrne, słonawe, z wyraźnym aromatem czosnku są tak pyszne, że nie wymagają wielu dodatków – wystarczy połączyć je z młodą cebulą, dodać garść zieleniny i sałatka gotowa!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457476
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1385
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2210
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 559
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457476
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1385
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2210
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 559
Składniki
Pokrój ogórki małosolne w niewielką kostkę. Obierz cebule i pokrój tak samo drobno, jak ogórki. Połącz warzywa w misce.
Posiekaj drobno koperek i szczypiorek. Dołóż do miski z ogórkami i cebulą. Wymieszaj.
Zalej sałatkę oliwą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj ponownie. Odstaw na 15 minut.
Podawaj jako dodatek do obiadu albo dań z grilla. Sałatka smakuje też wyśmienicie z plastrem twarogu i świeżym pieczywem lub grzankami.