Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz ogórki małosolne? Na pewno wiesz, że najsmaczniejsze są latem. Ogórkami kiszonymi można cieszyć się przez cały rok. Zakiszone w lipcu i zapasteryzowane na zimę bywają nawet lepsze niż te umieszczone w solance dwa tygodnie temu. Za małosolne zaś ogórki można uznać tylko przez chwilę, na początku kiszenia. Nawet po przerwaniu tego procesu ich walory zmieniają się z każdym dniem. Oczywiste zatem, że sałatka z ogórków małosolnych to pomysł na letnie menu, bo wtedy można ją zrobić ze świeżych, dojrzałych w słońcu ogórków gruntowych! Jędrne, słonawe, z wyraźnym aromatem czosnku są tak pyszne, że nie wymagają wielu dodatków – wystarczy połączyć je z młodą cebulą, dodać garść zieleniny i sałatka gotowa!
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4582
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8118
O to moja nieco lżejsza wersja carbonary . Polecam ten przepis ,bo smakuje św...
Odsłon: 432
Szybki , smaczny i sycący obiad lub ciepła kolacja. Wystarczą dosłownie trzy...
Odsłon: 474
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4582
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8118
O to moja nieco lżejsza wersja carbonary . Polecam ten przepis ,bo smakuje św...
Odsłon: 432
Szybki , smaczny i sycący obiad lub ciepła kolacja. Wystarczą dosłownie trzy...
Odsłon: 474
Składniki
Pokrój ogórki małosolne w niewielką kostkę. Obierz cebule i pokrój tak samo drobno, jak ogórki. Połącz warzywa w misce.
Posiekaj drobno koperek i szczypiorek. Dołóż do miski z ogórkami i cebulą. Wymieszaj.
Zalej sałatkę oliwą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj ponownie. Odstaw na 15 minut.
Podawaj jako dodatek do obiadu albo dań z grilla. Sałatka smakuje też wyśmienicie z plastrem twarogu i świeżym pieczywem lub grzankami.