Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z orzechami włoskimi smakuje wybornie o każdej porze roku, jednak najchętniej wykonuje się ją zimą, ponieważ dostarcza mnóstwa witamin i świeżego smaku. Idealna będzie na czas po świętach, gdy potrzebujesz zjeść coś lżejszego, a z obiadu zostało jeszcze trochę pieczonego kurczaka. Aby sałatka była bardziej dietetyczna, użyj tylko jogurtu naturalnego, bez dodatku majonezu. Jeśli potrzebujesz smakowitej sałatki do obiadu lub nie jadasz mięsa, zrezygnuj z dodatku kurczaka.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18264
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4075
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 677
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18264
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4075
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 677
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Składniki
Pokrój wędlinę w kostkę, a jeśli używasz pieczonego kurczaka, to możesz go porwać widelcem na wiórki. Obierz selera, marchewkę i jabłko. Zetrzyj wszystkie składniki na tarce jarzynowej lub jabłko pokrój w drobną kostkę. Rozbij orzechy z łupin i posiekaj lub połam na drobniejsze kawałki.
Wykonaj sos. Majonez, jogurt i sok z cytryny umieść w szklance. Dopraw solą, pieprzem, cukrem lub 1 łyżeczką miodu i energicznie wymieszaj widelcem, by stworzyć klarowny, lejący sos. Umieść wszystkie składniki sałatki w misce i polej sosem. Dokładnie wymieszaj sałatkę i udekoruj świeżą zieleniną, np. posiekanym koperkiem. Przystawkę podawaj od razu lub po lekkim schłodzeniu.