Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z orzechami włoskimi smakuje wybornie o każdej porze roku, jednak najchętniej wykonuje się ją zimą, ponieważ dostarcza mnóstwa witamin i świeżego smaku. Idealna będzie na czas po świętach, gdy potrzebujesz zjeść coś lżejszego, a z obiadu zostało jeszcze trochę pieczonego kurczaka. Aby sałatka była bardziej dietetyczna, użyj tylko jogurtu naturalnego, bez dodatku majonezu. Jeśli potrzebujesz smakowitej sałatki do obiadu lub nie jadasz mięsa, zrezygnuj z dodatku kurczaka.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19231
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232099
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19231
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232099
Składniki
Pokrój wędlinę w kostkę, a jeśli używasz pieczonego kurczaka, to możesz go porwać widelcem na wiórki. Obierz selera, marchewkę i jabłko. Zetrzyj wszystkie składniki na tarce jarzynowej lub jabłko pokrój w drobną kostkę. Rozbij orzechy z łupin i posiekaj lub połam na drobniejsze kawałki.
Wykonaj sos. Majonez, jogurt i sok z cytryny umieść w szklance. Dopraw solą, pieprzem, cukrem lub 1 łyżeczką miodu i energicznie wymieszaj widelcem, by stworzyć klarowny, lejący sos. Umieść wszystkie składniki sałatki w misce i polej sosem. Dokładnie wymieszaj sałatkę i udekoruj świeżą zieleniną, np. posiekanym koperkiem. Przystawkę podawaj od razu lub po lekkim schłodzeniu.