Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z wędzonym serem, żurawiną, pomidorami i chrupiącym słonecznikiem. Pyszna i kolorowa!
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88474
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11745
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1868
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88474
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11745
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1868
Składniki
Słonecznik wysypujemy na suchą patelnię. Podgrzewamy na małym ogniu, co jakiś czas potrząsając, aż ziarenka lekko się zarumienią. Zdejmujemy z patelni. Mieszamy roszponkę, rukolę, pomidory koktajlowe pokrojone na pół, suszone pomidory pokrojone w drobno, olej, chilli i pomidory w proszku. Rozkładamy na dwa talerze. Na sałatce układamy pokrojony w plasterki oscypek, posypujemy żurawiną i uprażonym słonecznikiem.