Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z wędzonym serem, żurawiną, pomidorami i chrupiącym słonecznikiem. Pyszna i kolorowa!
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 38
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5648
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 89
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 542
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 38
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5648
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 89
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 542
Składniki
Słonecznik wysypujemy na suchą patelnię. Podgrzewamy na małym ogniu, co jakiś czas potrząsając, aż ziarenka lekko się zarumienią. Zdejmujemy z patelni. Mieszamy roszponkę, rukolę, pomidory koktajlowe pokrojone na pół, suszone pomidory pokrojone w drobno, olej, chilli i pomidory w proszku. Rozkładamy na dwa talerze. Na sałatce układamy pokrojony w plasterki oscypek, posypujemy żurawiną i uprażonym słonecznikiem.