Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Nasturcja to piękny kwiat i bardzo smaczny. Ma jadalne zarówno kwiaty, liście jak i owoce. Wiekszość przyrządza je jako kapary, ale ja cenię sobie ich naturalny smak. Zawierają w sobie nutę chrzanu i orzechów. Po ugotowaniu zachowują swoją chrupkość. Są idealnym dodatkiem do sałatek co też właśnie wykorzystałam.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 157
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2793
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3628
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 543
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 157
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2793
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3628
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 543
Składniki
W garnku zagotowujemy szklankę wody z łyżeczką soli i wrzucamy opłukane owoce nasturcji, gotujemy 10 minut, odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia.
Sałatę dokładnie płuczemy, palcami dzielimy na małe kawałki, układamy na środku talerza. Na sałacie układamy kawałki łososia, dookoła pokrojone drobno pomidorki i ostrą papryczkę, następnie pokruszony w palcach twaróg i owoce nasturcji. Skrapiamy wszystko sokiem z cytryny i olejem. Na łososiu układamy kiełki rzodkiewki.
Można dodać na talerzu kilka kropel kremu balsamicznego. Podajemy z grzankami lub jako samodzielne danie.