Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka z paluszkami krabowymi, avocado i ogórkiem posypana pestkami słonecznika
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2710
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3113
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2710
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3113
Składniki
Przygotowanie: Sałatę umyć, wysuszyć i przełożyć do miski. Paluszki pokroić na kawałki, avocado obrać i pokroić w kostkę, ogórka pokroić w cienkie plasterki - dodać do sałaty. Patelnie rozgrzać, prażyć słonecznik bez tłuszczu aż się lekko zarumieni. W słoiku umieścić sok z cytryny, miód, sól i pieprz - wymieszać łyżeczką, dodać oliwę, zakręcić słoik i wymieszać dokładnie sos. Sosem polać składniki, delikatnie wymieszać, przełożyć na talerze, posypać pestkami.