Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka z paluszkami krabowymi, avocado i ogórkiem posypana pestkami słonecznika
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 218
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 49
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 218
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 49
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Składniki
Przygotowanie: Sałatę umyć, wysuszyć i przełożyć do miski. Paluszki pokroić na kawałki, avocado obrać i pokroić w kostkę, ogórka pokroić w cienkie plasterki - dodać do sałaty. Patelnie rozgrzać, prażyć słonecznik bez tłuszczu aż się lekko zarumieni. W słoiku umieścić sok z cytryny, miód, sól i pieprz - wymieszać łyżeczką, dodać oliwę, zakręcić słoik i wymieszać dokładnie sos. Sosem polać składniki, delikatnie wymieszać, przełożyć na talerze, posypać pestkami.