Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka z paluszkami krabowymi, avocado i ogórkiem posypana pestkami słonecznika
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 878
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 126
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3742
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 165
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 878
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 126
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3742
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 165
Składniki
Przygotowanie: Sałatę umyć, wysuszyć i przełożyć do miski. Paluszki pokroić na kawałki, avocado obrać i pokroić w kostkę, ogórka pokroić w cienkie plasterki - dodać do sałaty. Patelnie rozgrzać, prażyć słonecznik bez tłuszczu aż się lekko zarumieni. W słoiku umieścić sok z cytryny, miód, sól i pieprz - wymieszać łyżeczką, dodać oliwę, zakręcić słoik i wymieszać dokładnie sos. Sosem polać składniki, delikatnie wymieszać, przełożyć na talerze, posypać pestkami.