Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka z paluszkami krabowymi, avocado i ogórkiem posypana pestkami słonecznika
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 936
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4566
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1197
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 533
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 936
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4566
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1197
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 533
Składniki
Przygotowanie: Sałatę umyć, wysuszyć i przełożyć do miski. Paluszki pokroić na kawałki, avocado obrać i pokroić w kostkę, ogórka pokroić w cienkie plasterki - dodać do sałaty. Patelnie rozgrzać, prażyć słonecznik bez tłuszczu aż się lekko zarumieni. W słoiku umieścić sok z cytryny, miód, sól i pieprz - wymieszać łyżeczką, dodać oliwę, zakręcić słoik i wymieszać dokładnie sos. Sosem polać składniki, delikatnie wymieszać, przełożyć na talerze, posypać pestkami.