Sałatka wykonana przez męża i na pewno zagości na świątecznym stole :)
Sałatka z paluszkami krabowymi surimi
Składniki
- 250 g makaronu (malutkie muszelki)
- 250 g paluszków krabowych surimi
- jasna część pora
- 1 świeża czerwona papryka
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka ananasa
- 1 średni ogórek świeży
- 3 łyżki stołowe majonezu
- 150 ml jogurtu naturalnego
- 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
- sól
- pieprz
- 1/2 pęczka koperku
Składniki
- 250 g makaronu (malutkie muszelki)
- 250 g paluszków krabowych surimi
- jasna część pora
- 1 świeża czerwona papryka
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka ananasa
- 1 średni ogórek świeży
- 3 łyżki stołowe majonezu
- 150 ml jogurtu naturalnego
- 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
- sól
- pieprz
- 1/2 pęczka koperku

Etapy przygotowania
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Paluszki krabowe pokroić w dość sporą kostkę, pozostałe składniki pokroić dowolnie w kostkę bądź paski. Sos: • 3 łyżki stołowe majonezu • 150 ml jogurtu naturalnego • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego • sól • pieprz • 1/2 pęczka koperku Wszystkie składniki wymieszać i pozostawić z 2 godzinki w lodówce aby składniki się przegryzły:)
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 134
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 134



Składniki
- 250 g makaronu (malutkie muszelki)
- 250 g paluszków krabowych surimi
- jasna część pora
- 1 świeża czerwona papryka
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka ananasa
- 1 średni ogórek świeży
- 3 łyżki stołowe majonezu
- 150 ml jogurtu naturalnego
- 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
- sól
- pieprz
- 1/2 pęczka koperku
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Paluszki krabowe pokroić w dość sporą kostkę, pozostałe składniki pokroić dowolnie w kostkę bądź paski. Sos: • 3 łyżki stołowe majonezu • 150 ml jogurtu naturalnego • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego • sól • pieprz • 1/2 pęczka koperku Wszystkie składniki wymieszać i pozostawić z 2 godzinki w lodówce aby składniki się przegryzły:)