Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie kraba, warzyw i owoców.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2486
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3412
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1491
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2195
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2486
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3412
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1491
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2195
Składniki
Pomidora naciąłem na krzyż, zalałem najpierw wrzącą, a następnie zimną wodą. Obrałem ze skórki. Jajko ugotowałem na twardo, ostudziłem i obrałem. Przygotowałem sos koktajlowy: wymieszałem majonez z ketchupem i koniakiem, doprawiłem do smaku. W obręczach układałem kolejno: najpierw pokrojone kraby, następnie posiekane jajko, potem pokrojony w kostkę miąższ melona i ogórka wymieszany z truskawkami, a na koniec pokrojonego w kostkę pomidora (sam miąższ, bez pestek). Każdą warstwę polałem sosem koktajlowym. Tak przygotowaną sałatkę włożyłem do lodówki na pół godziny. Po wyjęciu w obręczy każdą porcję ozdobiłem sałatą i pestkami granatu. Podałem na plasterkach ogórka.