Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie kraba, warzyw i owoców.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
Składniki
Pomidora naciąłem na krzyż, zalałem najpierw wrzącą, a następnie zimną wodą. Obrałem ze skórki. Jajko ugotowałem na twardo, ostudziłem i obrałem. Przygotowałem sos koktajlowy: wymieszałem majonez z ketchupem i koniakiem, doprawiłem do smaku. W obręczach układałem kolejno: najpierw pokrojone kraby, następnie posiekane jajko, potem pokrojony w kostkę miąższ melona i ogórka wymieszany z truskawkami, a na koniec pokrojonego w kostkę pomidora (sam miąższ, bez pestek). Każdą warstwę polałem sosem koktajlowym. Tak przygotowaną sałatkę włożyłem do lodówki na pół godziny. Po wyjęciu w obręczy każdą porcję ozdobiłem sałatą i pestkami granatu. Podałem na plasterkach ogórka.