Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie kraba, warzyw i owoców.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 25
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 419
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 25
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 419
Składniki
Pomidora naciąłem na krzyż, zalałem najpierw wrzącą, a następnie zimną wodą. Obrałem ze skórki. Jajko ugotowałem na twardo, ostudziłem i obrałem. Przygotowałem sos koktajlowy: wymieszałem majonez z ketchupem i koniakiem, doprawiłem do smaku. W obręczach układałem kolejno: najpierw pokrojone kraby, następnie posiekane jajko, potem pokrojony w kostkę miąższ melona i ogórka wymieszany z truskawkami, a na koniec pokrojonego w kostkę pomidora (sam miąższ, bez pestek). Każdą warstwę polałem sosem koktajlowym. Tak przygotowaną sałatkę włożyłem do lodówki na pół godziny. Po wyjęciu w obręczy każdą porcję ozdobiłem sałatą i pestkami granatu. Podałem na plasterkach ogórka.