Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pożywna sałatka z chrupiącym kurczakiem, wyrazistym w smaku grana padano i soczystymi warzywami.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1574
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 914
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1574
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 914
Składniki
Pierś przekroić na pół. Lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Jajko roztrzepać z musztardą i sosem sojowym. Płatki kukurydziane rozdrobnić w malakserze lub ugnieść tłuczkiem w woreczku. Wymieszać z bułką kartą. Piersi panierować w jajku i bułce z płatki i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron, na złoty kolor. Usmażone piersi wystudzić. Płatki migdałowe podprażyć na suchej patelni. Na talerzu ułożyć rukolę i porwaną na kawałki sałatę lodową. Dodać pokrojonego na ósemki pomidora, ogórka pokrojonego w plasterki, cebulę pokrojoną w piórka i kukurydzę. Posypać serem, szczypiorkiem i prażonymi migdałami. Na wierzchu ułożyć pokrojoną pierś z kurczaka. Składniki sosu wymieszać. Sałatkę polać sosem przed podaniem.