Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obecnie jedna z moich ulubionych - prosta, szybka i bardzo smaczna salatka z roszpunki, pomidorów, papryki i panierowanego sera feta, skropiona czerwonym kremem balsamicznym.
Szybki i prosty do zrobienia, polecam każdej osobie która nie ma czasu na nic...
Odsłon: 22
Kurczak puszy i chrupiący, ryż świeży i pachnący, a warzywa to mistrzostwo św...
Odsłon: 38
Szybki i prosty do zrobienia, polecam każdej osobie która nie ma czasu na nic...
Odsłon: 22
Kurczak puszy i chrupiący, ryż świeży i pachnący, a warzywa to mistrzostwo św...
Odsłon: 38
Składniki
Najpierw smazymy ser feta. Make razowa wymieszac z papryka, ubic jajko z sola i pieprzem, zetrzec parmezan i wymieszac z bulka tarta w proporcji 1:1. Ser feta pokroic na 12 mniej wiecej równych prostokatów, obtoczyc je najpierw w mace, pózniej w jajku i na koniec w panierce z parmezanem. Smazyc na oliwie z oliwek do uzyskania zlotego koloru.
W tym czasie przygotowac salate, wymieszac z pomidorami, papryka i dymka, a z oliwy i octu balsamicznego zrobic sos winegret. Jesli uzywamy kremu balsamicznego, doprawic salate sola i pieprzem, polac oliwa i na koniec skropic kremem balsamicznym.
Salate podajemy ze smazonymi kawalkami sera feta.