Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka konserwowa jest sama w sobie smacznym dodatkiem do obiadu czy kanapek. Jest wyrazista w smaku i ładnie wygląda. Ale można jej nadać jeszcze więcej smaku i aromatu, robiąc z niej pyszną sałatkę/surówkę. Taka surówka jest piękna i kolorowa, a co najważniejsze bardzo fajna w smaku.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1104
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 875
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 497
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1104
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 875
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 497
Składniki
Cebulę obrałam i pokroiłam w półplasterki. Na patelni rozgrzałam 2 łyżki oleju i wrzuciłam cebulę. Przesmażyłam ją aż zmiękła. Następnie przyprawiłam ją solą, pieprzem i roztartymi ziołami prowansalskimi. Wymieszałam i chwilę razem przesmażyłam, po czym zdjęłam z ognia i odstawiłam. Paprykę konserwową wyjęłam z zalewy i pokroiłam w paseczki. Przełożyłam ją do miski. Dodałam przesmażoną cebulę oraz posiekaną rzeżuchę. Wszystko przyprawiłam jeszcze do smaku odrobiną soli i pieprzu i dokładnie wymieszałam. Sałatkę można podać od razu po przygotowaniu, lub po schłodzeniu w lodówce. Ja ją podałam jako dodatek do sztuki mięsa duszonego na patelni, ale można ją zajadać również samą, lub jako dodatek do innych potraw.