Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka konserwowa jest sama w sobie smacznym dodatkiem do obiadu czy kanapek. Jest wyrazista w smaku i ładnie wygląda. Ale można jej nadać jeszcze więcej smaku i aromatu, robiąc z niej pyszną sałatkę/surówkę. Taka surówka jest piękna i kolorowa, a co najważniejsze bardzo fajna w smaku.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 794
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5611
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9464
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 218
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 794
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5611
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9464
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 218
Składniki
Cebulę obrałam i pokroiłam w półplasterki. Na patelni rozgrzałam 2 łyżki oleju i wrzuciłam cebulę. Przesmażyłam ją aż zmiękła. Następnie przyprawiłam ją solą, pieprzem i roztartymi ziołami prowansalskimi. Wymieszałam i chwilę razem przesmażyłam, po czym zdjęłam z ognia i odstawiłam. Paprykę konserwową wyjęłam z zalewy i pokroiłam w paseczki. Przełożyłam ją do miski. Dodałam przesmażoną cebulę oraz posiekaną rzeżuchę. Wszystko przyprawiłam jeszcze do smaku odrobiną soli i pieprzu i dokładnie wymieszałam. Sałatkę można podać od razu po przygotowaniu, lub po schłodzeniu w lodówce. Ja ją podałam jako dodatek do sztuki mięsa duszonego na patelni, ale można ją zajadać również samą, lub jako dodatek do innych potraw.