Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka konserwowa jest sama w sobie smacznym dodatkiem do obiadu czy kanapek. Jest wyrazista w smaku i ładnie wygląda. Ale można jej nadać jeszcze więcej smaku i aromatu, robiąc z niej pyszną sałatkę/surówkę. Taka surówka jest piękna i kolorowa, a co najważniejsze bardzo fajna w smaku.
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1129
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 88
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1133
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2345
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2425
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1088
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1129
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 88
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1133
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2345
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2425
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1088
Składniki
Cebulę obrałam i pokroiłam w półplasterki. Na patelni rozgrzałam 2 łyżki oleju i wrzuciłam cebulę. Przesmażyłam ją aż zmiękła. Następnie przyprawiłam ją solą, pieprzem i roztartymi ziołami prowansalskimi. Wymieszałam i chwilę razem przesmażyłam, po czym zdjęłam z ognia i odstawiłam. Paprykę konserwową wyjęłam z zalewy i pokroiłam w paseczki. Przełożyłam ją do miski. Dodałam przesmażoną cebulę oraz posiekaną rzeżuchę. Wszystko przyprawiłam jeszcze do smaku odrobiną soli i pieprzu i dokładnie wymieszałam. Sałatkę można podać od razu po przygotowaniu, lub po schłodzeniu w lodówce. Ja ją podałam jako dodatek do sztuki mięsa duszonego na patelni, ale można ją zajadać również samą, lub jako dodatek do innych potraw.