Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warstwowa z pęczakiem, jarmużem i sosem łososiowym.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2312
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1860
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2312
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1860
Składniki
Pęczak ugotować wg przepisu na opakowaniu. Liście jarmużu dokładnie umyć, wykroić grube części i bardzo drobno posiekać. Pognieść żeby zmiękły. 3 jajka i ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pomidor pozbawić skórki i pokroić w kostkę. Cebulkę ze szczypiorkiem też drobno posiekać. Zrobić sos łącząc podane składniki. W naczyniu układać warstwy w kolejności -pęczak, jarmuż, jajka, ser. Te warstwy zalać sosem, a na wierzchu ułożyć pomidora, cebulkę i jajko pokrojone w ćwiartki. Oprószyć solą i pieprzem świeżo mielonym. Smacznego.