Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warstwowa z pęczakiem, jarmużem i sosem łososiowym.
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 122
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 161
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 43
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 67
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 30
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 122
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 161
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 43
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 67
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 30
Składniki
Pęczak ugotować wg przepisu na opakowaniu. Liście jarmużu dokładnie umyć, wykroić grube części i bardzo drobno posiekać. Pognieść żeby zmiękły. 3 jajka i ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pomidor pozbawić skórki i pokroić w kostkę. Cebulkę ze szczypiorkiem też drobno posiekać. Zrobić sos łącząc podane składniki. W naczyniu układać warstwy w kolejności -pęczak, jarmuż, jajka, ser. Te warstwy zalać sosem, a na wierzchu ułożyć pomidora, cebulkę i jajko pokrojone w ćwiartki. Oprószyć solą i pieprzem świeżo mielonym. Smacznego.