Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warstwowa z pęczakiem, jarmużem i sosem łososiowym.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1777
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 43
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1777
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 43
Składniki
Pęczak ugotować wg przepisu na opakowaniu. Liście jarmużu dokładnie umyć, wykroić grube części i bardzo drobno posiekać. Pognieść żeby zmiękły. 3 jajka i ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pomidor pozbawić skórki i pokroić w kostkę. Cebulkę ze szczypiorkiem też drobno posiekać. Zrobić sos łącząc podane składniki. W naczyniu układać warstwy w kolejności -pęczak, jarmuż, jajka, ser. Te warstwy zalać sosem, a na wierzchu ułożyć pomidora, cebulkę i jajko pokrojone w ćwiartki. Oprószyć solą i pieprzem świeżo mielonym. Smacznego.