Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj sałatka z kapusty pekińskiej, jajek, szynki konserwowej , ogórka kiszonego ,papryki czerwonej oraz pomidorków koktajlowych. Całość połączona majonezem. Polecam
miska, garnek, nóż, sitko, łyżka, deska do krojenia,
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 331
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 54
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1188
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 331
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 54
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1188
Składniki
Kapustę pekińską drobno poszatkować, przepłukać na sitku zimną wodą i odsączyć. Przełożyć do miski. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych umyć i osuszyć . Jajka po ugotowaniu przepłukać zimną wodą , obrać ze skorupek. Szynkę , ogórki kiszone, paprykę oraz jajka pokroić w kostkę dodać do pekinki, dodać pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe, doprawić pieprzem i solą do smaku. Wymieszać do połączenia składników i na koniec połączyć z majonezem. Udekorować ćwiartkami ugotowanego jajka, pomidorkiem koktajlowym oraz natką pietruszki. Smacznego.
Przygotowanie składników.
Sałatka do połączenia z majonezem.
Sałatka gotowa do podania.