Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatki z kapusty pekińskiej są bardzo popularne i lubiane, dlatego dziś kolejna odsłona sałatki z kapustą pekińską. Dziś z dodatkiem szynki konserwowej. Można dodać każdą ulubioną szynkę i też będzie pyszna, Parę innych dodatkowych składników i mamy szybką, smakowitą, kolorową sałatkę, którą można wziąć do pracy w ramach przekąski czy też przygotować do grilla lub po prostu na kolację.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1197
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 148
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1197
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 148
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Kapustę po oczyszczeniu drobno szatkujemy, przekładamy do miski. Szynkę kroimy w słupki czyli na zapałki, kukurydzę odsączamy na sitku z zalewy. Paprykę, ogórki i pomidora po oczyszczeniu i umyciu kroimy w kostkę, natomiast pora kroimy w półplasterki. Wszystkie przygotowane składniki dodajemy do kapusty pekińskiej , doprawiamy pieprzem i solą, dodajemy majonez połączony z chrzanem tartym i mieszamy. Podajemy do pieczywa , wędlin itp. Smacznego
Sałatka gotowa do podania.