Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatki z kapusty pekińskiej są bardzo popularne i lubiane, dlatego dziś kolejna odsłona sałatki z kapustą pekińską. Dziś z dodatkiem szynki konserwowej. Można dodać każdą ulubioną szynkę i też będzie pyszna, Parę innych dodatkowych składników i mamy szybką, smakowitą, kolorową sałatkę, którą można wziąć do pracy w ramach przekąski czy też przygotować do grilla lub po prostu na kolację.
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 1038
Jesienna rozgrzewająca potrawa. To chili szybko się gotuje i jest przepyszne....
Odsłon: 182
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 425
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 1038
Jesienna rozgrzewająca potrawa. To chili szybko się gotuje i jest przepyszne....
Odsłon: 182
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 425
Składniki
Kapustę po oczyszczeniu drobno szatkujemy, przekładamy do miski. Szynkę kroimy w słupki czyli na zapałki, kukurydzę odsączamy na sitku z zalewy. Paprykę, ogórki i pomidora po oczyszczeniu i umyciu kroimy w kostkę, natomiast pora kroimy w półplasterki. Wszystkie przygotowane składniki dodajemy do kapusty pekińskiej , doprawiamy pieprzem i solą, dodajemy majonez połączony z chrzanem tartym i mieszamy. Podajemy do pieczywa , wędlin itp. Smacznego
Sałatka gotowa do podania.