Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z pieczarek, jajek, ogórków konserwowych z kukurydzą to prosty i pyszny przepis, który idealnie sprawdzi się na każdą okazję – od rodzinnych spotkań po święta.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 845
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5449
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8655
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17715
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 845
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5449
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8655
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17715
Składniki
Zacznamy od ugotowania jajek na twardo (około 8-10 minut). Studzimy je i obieramy ze skorupek. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w drobne plastry. Podsmażamy na patelni z rozgrzanym masłem. Smażymy do momentu, aż odparują z nich soki i lekko się zarumienią.
Ogórki konserwowe i cebulę kroimy w drobną kostkę, jajka i szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki dodajemy do większej miski.
Do miski również dodajemy ostudzone pieczarki, kukurydzę i starty ser.
Teraz dodajemy majonez i musztardę. Doprawiamy solą, pieprzem i całość mieszamy. Gotową sałatkę wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut, aby smaki się przegryzły. Gotowe... Smacznego :)