Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, a zarazem smaczny i pożywny sposób na zużycie nadmiaru dyni.
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7712
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 79
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3783
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1388
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7712
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 79
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3783
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1388
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190°C. Dynię wydrążamy, obieramy i kroimy w plasterki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i polewamy 2 łyżkami oleju. Pieczemy do miękkości- ok 30 minut. Studzimy i kroimy w kostkę. Pierś z kurczaka myjemy, usuwamy błonki i kroimy w plasterki. Oprószamy delikatnie przyprawą gyros i smażymy do miękkości na 2 łyżkach rozgrzanego oleju rzepakowego. Olej dyniowy łączymy z sokiem z cytryny, dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Miks sałat wykładamy na półmisek. Warstwowo układamy kurczaka, kawałki dyni, poszarpaną mozzarellę oraz pestki granata. Całość polewamy przygotowanym sosem, najlepiej tuż przed podaniem.