Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, a zarazem smaczny i pożywny sposób na zużycie nadmiaru dyni.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1513
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1259
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1115
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1513
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1259
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1115
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190°C. Dynię wydrążamy, obieramy i kroimy w plasterki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i polewamy 2 łyżkami oleju. Pieczemy do miękkości- ok 30 minut. Studzimy i kroimy w kostkę. Pierś z kurczaka myjemy, usuwamy błonki i kroimy w plasterki. Oprószamy delikatnie przyprawą gyros i smażymy do miękkości na 2 łyżkach rozgrzanego oleju rzepakowego. Olej dyniowy łączymy z sokiem z cytryny, dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Miks sałat wykładamy na półmisek. Warstwowo układamy kurczaka, kawałki dyni, poszarpaną mozzarellę oraz pestki granata. Całość polewamy przygotowanym sosem, najlepiej tuż przed podaniem.