Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, a zarazem smaczny i pożywny sposób na zużycie nadmiaru dyni.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44574
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181893
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 154
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44574
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181893
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 154
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190°C. Dynię wydrążamy, obieramy i kroimy w plasterki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i polewamy 2 łyżkami oleju. Pieczemy do miękkości- ok 30 minut. Studzimy i kroimy w kostkę. Pierś z kurczaka myjemy, usuwamy błonki i kroimy w plasterki. Oprószamy delikatnie przyprawą gyros i smażymy do miękkości na 2 łyżkach rozgrzanego oleju rzepakowego. Olej dyniowy łączymy z sokiem z cytryny, dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Miks sałat wykładamy na półmisek. Warstwowo układamy kurczaka, kawałki dyni, poszarpaną mozzarellę oraz pestki granata. Całość polewamy przygotowanym sosem, najlepiej tuż przed podaniem.