Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z pieczonego kalafiora i ciecierzycy to świetny pomysł na zdrową przekąskę. Chrupiące dodatki są przyjemne w jedzeniu, a całość dobrze komponuje się z lekko słodkim sosem.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 95
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 312
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2676
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9598
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 95
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 312
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2676
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9598
Składniki
Do miski przełóż kalafiora, ciecierzycę, cebulę i paprykę czerwoną. Dodaj kolendrę. W małej miseczce wymieszaj miód, oliwę, ocet winny, sól i pieprz. Polej sałatkę przed podaniem.
Kalafiora przekrój na pół, wytnij twarde części głąba. Rozdziel go na różyczki, a następnie cienkie plasterki. Ciecierzycę odsącz z zalewy. Ułóż kalafiora z ciecierzycą na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Polej oliwą z każdej strony, oprósz solą i pieprzem, a następnie kurkumą i papryką słodką mieloną. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni Celsjusza i zostaw tak na 30 minut. Co 10 minut przemieszaj, aby równomiernie się przypiekły.
W tym czasie pokrój cebulę w piórka, a z papryki czerwonej pozbądź się gniazda nasiennego i posiekaj dość drobno. Kolendrę również pokrój.