Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z pieczonego kalafiora i ciecierzycy to świetny pomysł na zdrową przekąskę. Chrupiące dodatki są przyjemne w jedzeniu, a całość dobrze komponuje się z lekko słodkim sosem.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326099
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11988
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16564
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5338
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326099
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11988
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16564
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5338
Składniki
Do miski przełóż kalafiora, ciecierzycę, cebulę i paprykę czerwoną. Dodaj kolendrę. W małej miseczce wymieszaj miód, oliwę, ocet winny, sól i pieprz. Polej sałatkę przed podaniem.
Kalafiora przekrój na pół, wytnij twarde części głąba. Rozdziel go na różyczki, a następnie cienkie plasterki. Ciecierzycę odsącz z zalewy. Ułóż kalafiora z ciecierzycą na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Polej oliwą z każdej strony, oprósz solą i pieprzem, a następnie kurkumą i papryką słodką mieloną. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni Celsjusza i zostaw tak na 30 minut. Co 10 minut przemieszaj, aby równomiernie się przypiekły.
W tym czasie pokrój cebulę w piórka, a z papryki czerwonej pozbądź się gniazda nasiennego i posiekaj dość drobno. Kolendrę również pokrój.