Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z pieczonego kalafiora i ciecierzycy to świetny pomysł na zdrową przekąskę. Chrupiące dodatki są przyjemne w jedzeniu, a całość dobrze komponuje się z lekko słodkim sosem.
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3052
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37037
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1295
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1685
Smaczne danie :)
Odsłon: 779
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3052
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37037
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1295
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1685
Smaczne danie :)
Odsłon: 779
Składniki
Do miski przełóż kalafiora, ciecierzycę, cebulę i paprykę czerwoną. Dodaj kolendrę. W małej miseczce wymieszaj miód, oliwę, ocet winny, sól i pieprz. Polej sałatkę przed podaniem.
Kalafiora przekrój na pół, wytnij twarde części głąba. Rozdziel go na różyczki, a następnie cienkie plasterki. Ciecierzycę odsącz z zalewy. Ułóż kalafiora z ciecierzycą na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Polej oliwą z każdej strony, oprósz solą i pieprzem, a następnie kurkumą i papryką słodką mieloną. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni Celsjusza i zostaw tak na 30 minut. Co 10 minut przemieszaj, aby równomiernie się przypiekły.
W tym czasie pokrój cebulę w piórka, a z papryki czerwonej pozbądź się gniazda nasiennego i posiekaj dość drobno. Kolendrę również pokrój.