Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Nieziemsko pyszna sałatka, papryka z piekarnika robi się słodka, w zasadzie do takiej sałatki nie potrzeba wielu przypraw, oprócz podstawowych soli i pieprzu, delikatne muśnięcie oliwą wystarczy, żeby mieć świetny posiłek.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1097
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1097
Składniki
Paprykę umyć, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 30-40 minut do mocnego zrumienienia w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu blachę przykryć ściereczką i zostawić do ostygnięcia. Wystudzoną paprykę delikatnie naciąć i nożykiem ściągać skórkę, powinna sama schodzić. Następnie pokroić na kawałki i przełożyć na talerze. Udekorować oliwkami i fetą lub innym serem sałatkowym, oprószyć solą, pieprzem i skropić oliwą. Sałatka jest przepyszna, gorąco polecam :-) SMACZNEGO!!!