Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z pieczonej papryki

Sałatka z pieczonej papryki

Autor:

Przepisów i artykułów: 244 Ocena: 2114

Dodano:

Odsłon: 506

Nieziemsko pyszna sałatka, papryka z piekarnika robi się słodka, w zasadzie do takiej sałatki nie potrzeba wielu przypraw, oprócz podstawowych soli i pieprzu, delikatne muśnięcie oliwą wystarczy, żeby mieć świetny posiłek.

Składniki

  • ok. 1 kg papryki (mogą być różne)
  • oliwki zielone lub czarne
  • ser feta lub sałatkowy
  • sól, pieprz i trochę dobrej jakości oliwy z oliwek
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka z pieczonej papryki

Przygotowanie

  1. Paprykę umyć, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 30-40 minut do mocnego zrumienienia w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu blachę przykryć ściereczką i zostawić do ostygnięcia.

    Wystudzoną paprykę delikatnie naciąć i nożykiem ściągać skórkę, powinna sama schodzić.

    Następnie pokroić na kawałki i przełożyć na talerze.

    Udekorować oliwkami i fetą lub innym serem sałatkowym, oprószyć solą, pieprzem i skropić oliwą.

    Sałatka jest przepyszna, gorąco polecam :-)

    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń