Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka z pieczonych buraków, młodych liści szpinaku, orzechów i fety. Pięknie prezentuje się na talerzu, a jej przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę.
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 785
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 91
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 180
Polecam, pychota.
Odsłon: 465
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 269
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 785
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 91
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 180
Polecam, pychota.
Odsłon: 465
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 269
Składniki
Liście szpinaku rozkładamy na talerze. Buraki obieramy, kroimy w plasterki i układamy na górze.
Ser feta kruszymy i wykładamy na wierzch sałatki. Orzechy włoskie wysypujemy na suchą patelnię i prażymy do momentu, aż się delikatnie zarumienią. Uprażone orzechy wysypujemy na sałatkę.
W osobnej miseczce łączymy sok z cytryny, miód, musztardę, ocet balsamiczny, oliwę i przyprawy. Składniki mieszamy. Gotowym sosem polewamy sałatkę.