Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka z pieczonych buraków, młodych liści szpinaku, orzechów i fety. Pięknie prezentuje się na talerzu, a jej przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11903
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16286
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5206
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11903
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16286
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5206
Składniki
Liście szpinaku rozkładamy na talerze. Buraki obieramy, kroimy w plasterki i układamy na górze.
Ser feta kruszymy i wykładamy na wierzch sałatki. Orzechy włoskie wysypujemy na suchą patelnię i prażymy do momentu, aż się delikatnie zarumienią. Uprażone orzechy wysypujemy na sałatkę.
W osobnej miseczce łączymy sok z cytryny, miód, musztardę, ocet balsamiczny, oliwę i przyprawy. Składniki mieszamy. Gotowym sosem polewamy sałatkę.