Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka z pieczonych buraków, młodych liści szpinaku, orzechów i fety. Pięknie prezentuje się na talerzu, a jej przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 692
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 539
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3384
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 896
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 692
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 539
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3384
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 896
Składniki
Liście szpinaku rozkładamy na talerze. Buraki obieramy, kroimy w plasterki i układamy na górze.
Ser feta kruszymy i wykładamy na wierzch sałatki. Orzechy włoskie wysypujemy na suchą patelnię i prażymy do momentu, aż się delikatnie zarumienią. Uprażone orzechy wysypujemy na sałatkę.
W osobnej miseczce łączymy sok z cytryny, miód, musztardę, ocet balsamiczny, oliwę i przyprawy. Składniki mieszamy. Gotowym sosem polewamy sałatkę.