Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka z pieczonych buraków, młodych liści szpinaku, orzechów i fety. Pięknie prezentuje się na talerzu, a jej przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5298
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5298
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Składniki
Liście szpinaku rozkładamy na talerze. Buraki obieramy, kroimy w plasterki i układamy na górze.
Ser feta kruszymy i wykładamy na wierzch sałatki. Orzechy włoskie wysypujemy na suchą patelnię i prażymy do momentu, aż się delikatnie zarumienią. Uprażone orzechy wysypujemy na sałatkę.
W osobnej miseczce łączymy sok z cytryny, miód, musztardę, ocet balsamiczny, oliwę i przyprawy. Składniki mieszamy. Gotowym sosem polewamy sałatkę.