Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka z pieczonych buraków, młodych liści szpinaku, orzechów i fety. Pięknie prezentuje się na talerzu, a jej przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413837
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2179
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413837
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2179
Składniki
Liście szpinaku rozkładamy na talerze. Buraki obieramy, kroimy w plasterki i układamy na górze.
Ser feta kruszymy i wykładamy na wierzch sałatki. Orzechy włoskie wysypujemy na suchą patelnię i prażymy do momentu, aż się delikatnie zarumienią. Uprażone orzechy wysypujemy na sałatkę.
W osobnej miseczce łączymy sok z cytryny, miód, musztardę, ocet balsamiczny, oliwę i przyprawy. Składniki mieszamy. Gotowym sosem polewamy sałatkę.