Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kilku dni chodzą za mną buraki. Być może zawierają coś, czego brakuje w moim organizmie i podświadomie po nie sięgam... Wyczytałam, że buraki powinny wybierać osoby, które jedzą mięso, pieczywo i ciasta, aby doprowadzić w organizmie do równowagi, kwasowo-zasadowej, która jest warunkiem zdrowia. Niech więc tak będzie :)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 379
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 379
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Buraków nie obieramy, pieczemy je w całości w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, przez 2 godziny.
Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Następnie obieramy je ze skórki i kroimy w grubą kostkę.
Ulubioną sałatę (ja wybrałam sałatę liście dębu) i szpinak myjemy, odsączamy z wody. Sałatę dodatkowo rwiemy na mniejsze cząstki. Sałatę i szpinak solimy i mieszamy, wtedy będzie bardziej krucha.
Oliwę mieszamy z octem jabłkowym, solą i pieprzem.
Ser feta kroimy w kosteczkę. Do sałaty i szpinaku dodajemy pokrojony ser i buraki. Polewamy oliwą z octem i przyprawami. Całość mieszamy.
Sałatka jest pyszna nie tylko solo, ale również jako dodatek do mięs. Głodomorom polecam dodać grzanki.
Smacznego! :)