Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kilku dni chodzą za mną buraki. Być może zawierają coś, czego brakuje w moim organizmie i podświadomie po nie sięgam... Wyczytałam, że buraki powinny wybierać osoby, które jedzą mięso, pieczywo i ciasta, aby doprowadzić w organizmie do równowagi, kwasowo-zasadowej, która jest warunkiem zdrowia. Niech więc tak będzie :)
Buraków nie obieramy, pieczemy je w całości w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, przez 2 godziny.
Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Następnie obieramy je ze skórki i kroimy w grubą kostkę.
Ulubioną sałatę (ja wybrałam sałatę liście dębu) i szpinak myjemy, odsączamy z wody. Sałatę dodatkowo rwiemy na mniejsze cząstki.
Sałatę i szpinak solimy i mieszamy, wtedy będzie bardziej krucha.
Oliwę mieszamy z octem jabłkowym, solą i pieprzem.
Ser feta kroimy w kosteczkę. Do sałaty i szpinaku dodajemy pokrojony ser i buraki. Polewamy oliwą z octem i przyprawami. Całość mieszamy.
Sałatka jest pyszna nie tylko solo, ale również jako dodatek do mięs. Głodomorom polecam dodać grzanki.
Smacznego! :)
Smakowita i zdrowa sałatka z czerwonych buraków, cebuli i ogórków kiszonych z...
Odsłon: 5095
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 449
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 1891
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 143
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 449
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 1891
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 143
Składniki
Buraków nie obieramy, pieczemy je w całości w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, przez 2 godziny.
Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Następnie obieramy je ze skórki i kroimy w grubą kostkę.
Ulubioną sałatę (ja wybrałam sałatę liście dębu) i szpinak myjemy, odsączamy z wody. Sałatę dodatkowo rwiemy na mniejsze cząstki. Sałatę i szpinak solimy i mieszamy, wtedy będzie bardziej krucha.
Oliwę mieszamy z octem jabłkowym, solą i pieprzem.
Ser feta kroimy w kosteczkę. Do sałaty i szpinaku dodajemy pokrojony ser i buraki. Polewamy oliwą z octem i przyprawami. Całość mieszamy.
Sałatka jest pyszna nie tylko solo, ale również jako dodatek do mięs. Głodomorom polecam dodać grzanki.
Smacznego! :)
Przepisy Sałatki
Sałatki
Sałatka jarzynowa z marynowaną papryką i pieczarkami
Sałatki
Sałatka z selerem konserwowym idealna do dań z grilla
Sałatki
Sałatka meksykańska z kabanosów
Sałatki
Sałatka Hemingwaya
Sałatka jarzynowa z marynowaną papryką i pieczarkami
Sałatka jarzynowa, ale nietradycyjna. Choć wcale nie mniej smaczna od tradycy...
Odsłon: 28
Sałatka z selerem konserwowym idealna do dań z grilla
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 645