Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z pieczonymi i świeżymi warzywami, serem feta i chrupiącymi pestkami dyni. To pyszne i zdrowe danie, idealne do pracy lub jako dodatek do grilla.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182159
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 290
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182159
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 290
Składniki
Bakłażana kroimy w kostkę, pomidory w ćwiartki, nektarynki i cebule na mniejsze kawałki. Całość polewamy oliwą, posypujemy solą i pieprzem. Na górze układamy gałązki świeżych ziół. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem 25 minut. Po pieczeniu zdejmujemy zioła, warzywa przekładamy do miski pozostawiamy do ostudzenia.
Pestki dyni prażymy na suchej patelni, aż zaczną intensywnie pachnieć. Odstawiamy do ostudzenia. Ogórka kroimy w plasterki, sałatę kroimy lub rwiemy. Do grillowanych warzyw dodajemy świeże. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę dzielimy na porcje, do każdej kruszymy ser feta, polewamy sosem balsamicznym i dodajemy chrupiące pestki. Sałatkę podajemy po schłodzeniu.