Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z pieczonymi i świeżymi warzywami, serem feta i chrupiącymi pestkami dyni. To pyszne i zdrowe danie, idealne do pracy lub jako dodatek do grilla.
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 3996
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na te...
Odsłon: 191
Wspaniały chleb bez mąki. Jedynie ziarna, twaróg i jajka.
Odsłon: 501
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 3996
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na te...
Odsłon: 191
Wspaniały chleb bez mąki. Jedynie ziarna, twaróg i jajka.
Odsłon: 501
Składniki
Bakłażana kroimy w kostkę, pomidory w ćwiartki, nektarynki i cebule na mniejsze kawałki. Całość polewamy oliwą, posypujemy solą i pieprzem. Na górze układamy gałązki świeżych ziół. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem 25 minut. Po pieczeniu zdejmujemy zioła, warzywa przekładamy do miski pozostawiamy do ostudzenia.
Pestki dyni prażymy na suchej patelni, aż zaczną intensywnie pachnieć. Odstawiamy do ostudzenia. Ogórka kroimy w plasterki, sałatę kroimy lub rwiemy. Do grillowanych warzyw dodajemy świeże. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę dzielimy na porcje, do każdej kruszymy ser feta, polewamy sosem balsamicznym i dodajemy chrupiące pestki. Sałatkę podajemy po schłodzeniu.