Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z pieczonymi i świeżymi warzywami, serem feta i chrupiącymi pestkami dyni. To pyszne i zdrowe danie, idealne do pracy lub jako dodatek do grilla.
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 36
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 96
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 157
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5342
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 156
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 36
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 96
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 157
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5342
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 156
Składniki
Bakłażana kroimy w kostkę, pomidory w ćwiartki, nektarynki i cebule na mniejsze kawałki. Całość polewamy oliwą, posypujemy solą i pieprzem. Na górze układamy gałązki świeżych ziół. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem 25 minut. Po pieczeniu zdejmujemy zioła, warzywa przekładamy do miski pozostawiamy do ostudzenia.
Pestki dyni prażymy na suchej patelni, aż zaczną intensywnie pachnieć. Odstawiamy do ostudzenia. Ogórka kroimy w plasterki, sałatę kroimy lub rwiemy. Do grillowanych warzyw dodajemy świeże. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę dzielimy na porcje, do każdej kruszymy ser feta, polewamy sosem balsamicznym i dodajemy chrupiące pestki. Sałatkę podajemy po schłodzeniu.