Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z pieczonymi i świeżymi warzywami, serem feta i chrupiącymi pestkami dyni. To pyszne i zdrowe danie, idealne do pracy lub jako dodatek do grilla.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 295
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1940
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3897
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3725
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 501
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 295
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1940
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3897
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3725
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 501
Składniki
Bakłażana kroimy w kostkę, pomidory w ćwiartki, nektarynki i cebule na mniejsze kawałki. Całość polewamy oliwą, posypujemy solą i pieprzem. Na górze układamy gałązki świeżych ziół. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem 25 minut. Po pieczeniu zdejmujemy zioła, warzywa przekładamy do miski pozostawiamy do ostudzenia.
Pestki dyni prażymy na suchej patelni, aż zaczną intensywnie pachnieć. Odstawiamy do ostudzenia. Ogórka kroimy w plasterki, sałatę kroimy lub rwiemy. Do grillowanych warzyw dodajemy świeże. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę dzielimy na porcje, do każdej kruszymy ser feta, polewamy sosem balsamicznym i dodajemy chrupiące pestki. Sałatkę podajemy po schłodzeniu.