Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Orzeźwiająca sałatka idealna do grillowanego mięsa.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 209
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 209
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Sałatę płuczemy , osuszamy. Cebulę kroimy w cienkie paseczki, sparzamy wrzątkiem. Pomarańczę obieramy ze skórki i wycinamy cząstki z błonek. Na talerzu układamy sałatę, następnie cząstki pomarańczy i paski cebulki. Na środku układamy łososia , posypujemy pociętą natką pietruszki. Sos. Mieszamy wodę, sok z cytryny , miód , oliwę i polewamy sałatkę.