Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Kupiłam mix sałat z rukolą. Do sałatki użyłam 100 g sałat. Pół małej, czerwonej cebuli pokroiłam w cienkie półtalarki. Pomarańczę okroiłam ze skórki. Z obranego owocu wykroiłam cząstki pomarańczy bez błonek. Każdą z cząstek przekroiłam na pół. Grubo posiekałam włoskie orzechy. Składniki ułożyłam luźno w salaterce. Czas na dressing: 3 łyżki oliwy, 1 łyżkę płynnego miodu, 1 łyżeczkę musztardy i szczyptę soli wymieszałam i polałam sałatkę.