Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy i smaczny sposób na podanie pomidorów. Pasuje do dań z grilla, jak również pysznie na kolację z dodatkiem bagietek czosnkowych. Bardzo krótki czas przygotowania.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 465
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 563
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 465
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 563
Składniki
Przygotowujemy sos Do miseczki wkładamy miód, musztardę, drobno posiekany czosnek, pieprz i wszystko dokładnie mieszamy. Jak składniki się połączą to stopniowo dolewamy oliwę i sok z cytryny i mieszamy aż składniki dobrze się ze sobą połączą. Teraz smaki się lepiej ze sobą przegryzą a my działamy dalej.
Na płaskim dużym talerzu, lub przykryciu od naczynia żaroodpornego rozrzucamy rukolę. Następnie w rzędach układamy plastry pomidorów, naokoło rozrzucamy pokrojone na połówki lub na ćwiartki rzodkiewki. Na pomidory kładziemy pokrojony w kostkę ser feta i oliwki. Całość polewamy sosem i ozdabiamy listkami bazylii. Smacznego :)