Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy i smaczny sposób na podanie pomidorów. Pasuje do dań z grilla, jak również pysznie na kolację z dodatkiem bagietek czosnkowych. Bardzo krótki czas przygotowania.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2147
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 165
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2147
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 165
Składniki
Przygotowujemy sos Do miseczki wkładamy miód, musztardę, drobno posiekany czosnek, pieprz i wszystko dokładnie mieszamy. Jak składniki się połączą to stopniowo dolewamy oliwę i sok z cytryny i mieszamy aż składniki dobrze się ze sobą połączą. Teraz smaki się lepiej ze sobą przegryzą a my działamy dalej.
Na płaskim dużym talerzu, lub przykryciu od naczynia żaroodpornego rozrzucamy rukolę. Następnie w rzędach układamy plastry pomidorów, naokoło rozrzucamy pokrojone na połówki lub na ćwiartki rzodkiewki. Na pomidory kładziemy pokrojony w kostkę ser feta i oliwki. Całość polewamy sosem i ozdabiamy listkami bazylii. Smacznego :)