Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo prosta i efektowna sałatka, doskonała do dań z grilla... według szkoły Śnieżki ;-)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
Pomidory zalewamy wrzątkiem i po kilku minutach obieramy ze skórki. Obrane kroimy w kostkę (niezbyt małą), odcinając stwardniałą część przy ogonku. Wrzucamy je do salaterki (najlepiej przeźroczystej)
Fasolkę odsączamy z zalewy i wrzucamy na pomidory.
Kukurydzę odsączamy z zalewy i wrzucamy na fasolkę.
Majonez mieszamy z jogurtem i dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek oraz sól. Tak przygotowanym sosem zalewamy warzywa w salaterce.
Żółty ser trzemy na tarce o grubych oczkach i posypujemy nim wierzch sałatki.
Całość wstawiamy do lodówki na min 30 minut, a potem na stół.