Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z pora, jajek i kukurydzy, z jogurtem greckim.
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1209
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1323
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 199
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1209
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1323
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 199
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić w zimnej wodzie.
Od pora odkroić ciemno-zieloną część. Białą i jasno-zieloną umyć, przekroić wzdłuż i pokroić na półplasterki o grubości około 5 mm, które należy umieścić w durszlaku i przelać wrzącą wodą, aby złagodzić ostry smak. Pozostawić do odsączenia.
Kukurydzę odsączyć z zalewy i wymieszać z porem.
Dodać musztardę, ocet, jogurt, sól i pieprz i jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Jajka obrać, pokroić każde na około 12 części i wymieszać delikatnie z sałatką. Gotowe!