Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z pora, jajek i kukurydzy, z jogurtem greckim.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2518
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3439
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1510
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2212
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2518
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3439
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1510
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2212
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić w zimnej wodzie.
Od pora odkroić ciemno-zieloną część. Białą i jasno-zieloną umyć, przekroić wzdłuż i pokroić na półplasterki o grubości około 5 mm, które należy umieścić w durszlaku i przelać wrzącą wodą, aby złagodzić ostry smak. Pozostawić do odsączenia.
Kukurydzę odsączyć z zalewy i wymieszać z porem.
Dodać musztardę, ocet, jogurt, sól i pieprz i jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Jajka obrać, pokroić każde na około 12 części i wymieszać delikatnie z sałatką. Gotowe!