Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 304 Ocena: 1710
Dodano: 09.09.2019
Odsłon: 38697
5-6 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić w zimnej wodzie.
Od pora odkroić ciemno-zieloną część. Białą i jasno-zieloną umyć, przekroić wzdłuż i pokroić na półplasterki o grubości około 5 mm, które należy umieścić w durszlaku i przelać wrzącą wodą, aby złagodzić ostry smak. Pozostawić do odsączenia.
Kukurydzę odsączyć z zalewy i wymieszać z porem.
Dodać musztardę, ocet, jogurt, sól i pieprz i jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Jajka obrać, pokroić każde na około 12 części i wymieszać delikatnie z sałatką. Gotowe!
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

gaja11 06 października 2019Zgłoś do usunięcia
Ocet zamieniłam na marynowaną czerwoną paprykę, goście zjedli wszystko. :)) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 10 września 2019Zgłoś do usunięcia
Szybko i pysznie :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

slodkisentyment 09 września 2019Zgłoś do usunięcia
Super, bardzo lubię. Robiłam też wersję z kurczakiem gotowanym w rosole zamiast jajka, też fajna :) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz