Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie tylko trzy główne składniki, dziesięć minut pracy i efekt WOW na koniec ;)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Składniki
Por obrać z wierzchnich liści, przekroić wzdłuż na pół, dokładnie umyć pod bieżącą wodą, pokroić w cienkie półplasterki, umieścić na sitku i przelać wrzątkiem, aby złagodzić smak. Odstawić do odcieknięcia.
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Groszek odsączyć z zalewy.
Por, groszek i ser wymieszać, dodać jogurt, sól, pieprz oraz ocet i ponownie wymieszać. Voila!