Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie tylko trzy główne składniki, dziesięć minut pracy i efekt WOW na koniec ;)
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72494
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 536
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15582
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3412
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72494
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 536
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15582
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3412
Składniki
Por obrać z wierzchnich liści, przekroić wzdłuż na pół, dokładnie umyć pod bieżącą wodą, pokroić w cienkie półplasterki, umieścić na sitku i przelać wrzątkiem, aby złagodzić smak. Odstawić do odcieknięcia.
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Groszek odsączyć z zalewy.
Por, groszek i ser wymieszać, dodać jogurt, sól, pieprz oraz ocet i ponownie wymieszać. Voila!