Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo prosta sałatka, ale smaczna i można dorabiać ją różnymi sosami.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20841
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20841
Składniki
Gotujemy jajka na twardo studzimy, obieramy i ścieramy na grubych oczkach.
To samo robimy z serem.
Pory kroimy w całości w cienkie krążki.
Mając przygotowane wszystkie składniki zaczynamy układać je warstwami. Zaczynamy np. od pora i dodajemy łyżkę lub dwie majonezu. Następna warstwa to jajka i majonez oraz kukurydza + tuńczyk i smarujemy majonezem. Możemy również do każdej warstwy dodawać sól i pieprz.
Na koniec kładziemy jajko i smarujemy majonezem. Ważne jest by majonezu nie bylo zbyt wiele.
Oczywiście kolejność warstw może być dowolna według waszego uznania.
Na koniec kilka kawałków korniszona i zaczynamy ucztę. Smacznego