Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo prosta sałatka, ale smaczna i można dorabiać ją różnymi sosami.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Gotujemy jajka na twardo studzimy, obieramy i ścieramy na grubych oczkach.
To samo robimy z serem.
Pory kroimy w całości w cienkie krążki.
Mając przygotowane wszystkie składniki zaczynamy układać je warstwami. Zaczynamy np. od pora i dodajemy łyżkę lub dwie majonezu. Następna warstwa to jajka i majonez oraz kukurydza + tuńczyk i smarujemy majonezem. Możemy również do każdej warstwy dodawać sól i pieprz.
Na koniec kładziemy jajko i smarujemy majonezem. Ważne jest by majonezu nie bylo zbyt wiele.
Oczywiście kolejność warstw może być dowolna według waszego uznania.
Na koniec kilka kawałków korniszona i zaczynamy ucztę. Smacznego