Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sałatka z kilku składników. Sprawdzi się świetnie do pracy lub na imprezę.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11937
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16386
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5252
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11937
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16386
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5252
Składniki
Mięso kurczaka kroimy w mniejsze kawałki. Można użyć piersi lub mięsa z udka albo podudzia. Pora kroimy w plasterki. Można dodać go do sałatki na surowo, ale ja polecam go sparzyć - wystarczy przelać wrzątkiem i potem wypłukać zimną wodą. Ogórka kiszonego kroimy w półplasterki, kukurydzę odcedzamy, ser kroimy w drobną kostkę lub ścieramy na tarce. Szczypiorek siekamy. Kurczaka, wszystkie warzywa, majonez i musztardę mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatka powinna się kilka godzin przegryźć w lodówce. Według mnie najlepsza jest następnego dnia.