Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poziomki są niskokaloryczne. 100 g dostarcza ok. 40 kc a jedzone w gorące dni ochładzają nas.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 786
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425083
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10717
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 786
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425083
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10717
Składniki
Sos. Opłukane truskawki blendujemy z sosem i kremem balsamicznym. Orzechy i pestki prażymy na suchej patelni. Rukolę i poziomki przepłukać i osączyć. Wątróbkę oczyszczamy, osuszamy i smażymy z obu stron na 1 łyżce oleju. Po usmażeniu posypujemy solą i pieprzem. Na talerz wykładamy lekko porwaną rukolę i kawałki wątróbki.
Całość posypujemy orzechami, pestkami słonecznika, poziomkami i polewamy sosem. Pycha.