Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poziomki są niskokaloryczne. 100 g dostarcza ok. 40 kc a jedzone w gorące dni ochładzają nas.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8618
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1262
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10252
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4661
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 727
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8618
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1262
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10252
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4661
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 727
Składniki
Sos. Opłukane truskawki blendujemy z sosem i kremem balsamicznym. Orzechy i pestki prażymy na suchej patelni. Rukolę i poziomki przepłukać i osączyć. Wątróbkę oczyszczamy, osuszamy i smażymy z obu stron na 1 łyżce oleju. Po usmażeniu posypujemy solą i pieprzem. Na talerz wykładamy lekko porwaną rukolę i kawałki wątróbki.
Całość posypujemy orzechami, pestkami słonecznika, poziomkami i polewamy sosem. Pycha.