Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poziomki są niskokaloryczne. 100 g dostarcza ok. 40 kc a jedzone w gorące dni ochładzają nas.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 120
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 199
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 502
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 272
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 120
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 199
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 502
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 272
Składniki
Sos. Opłukane truskawki blendujemy z sosem i kremem balsamicznym. Orzechy i pestki prażymy na suchej patelni. Rukolę i poziomki przepłukać i osączyć. Wątróbkę oczyszczamy, osuszamy i smażymy z obu stron na 1 łyżce oleju. Po usmażeniu posypujemy solą i pieprzem. Na talerz wykładamy lekko porwaną rukolę i kawałki wątróbki.
Całość posypujemy orzechami, pestkami słonecznika, poziomkami i polewamy sosem. Pycha.