Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A może pstrąg w sałatce ?
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10430
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6019
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5319
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12866
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4612
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10430
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6019
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5319
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12866
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4612
Składniki
Filet z pstrąga pokroiłem w paski , jajka ugotowałem na twardo , obrałem i pokroiłem w ćwiartki. Sałatę rozłożyłem na talerzu . Na niej ułożyłem pokrojonego w plasterki ogórka , paprykę w paski i cebulkę w piórka. Dodałem kapary , połówki oliwek i ćwiartki pomidorków. Na wierzch rozłożyłem jajka i kawałki filetu z pstrąga. Ocet balsamiczny wymieszałem z oliwą , dodałem zioła prowansalskie , posoliłem. Odstawiłem na godzinę , po tym czasie polałem sosem przygotowana sałatkę , posypałem świeżo zmielonym pieprzem.