Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Komosa ryżowa przebojem wdarła się na polskie stoły. To niezwykle zdrowe ziarno stało się składnikiem wielu dań i bardzo często gości na talerzach miłośników zdrowego odżywiania. Sałatka z quinoa doskonale sprawdzi się w roli kolacji na zimne lub lekkiego obiadu. Szybka do zrobienia i równie szybka do zjedzenia.
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 780
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki, bo o nich mowa, najlepiej smaku...
Odsłon: 86
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 872
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 375
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 2126
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 780
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki, bo o nich mowa, najlepiej smaku...
Odsłon: 86
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 872
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 375
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 2126
Składniki
Wsyp komosę do garnka i wypłucz ją. Możesz też to zrobić z pomocą sita. Następnie ugotuj komosę ryżową z 2 szklankami wody przez około 10 minut. Odstaw do wystudzenia. Przełóż komosę ryżową do dużej miski.
Ogórek obierz ze skóry, a następnie pozbądź się gniazd nasiennych, jeśli są. Posiekaj go drobno. Dodaj do miski. Pomidory umyj pod bieżącą wodą i pokrój w drobną kostkę. To samo zrób z cebulą czerwoną. Dodaj do poprzednio przygotowanych składników.
Paprykę czerwoną także umyj, pozbądź się gniazda nasiennego i posiekaj drobno. Wszystkie składniki wymieszaj w misce. Następnie posiekaj świeże zioła: szczypiorek, natkę pietruszki i miętę. Dodaj do warzyw z komosą. W szklance wymieszaj sok z cytryny wraz z oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Polej przygotowaną sałatkę tuż przed podaniem.