Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sałatka z rabarbarem, ananasem i fetą, polana aromatycznym dressingiem. Sałatka świetnie się sprawdzi solo, jak również jako dodatek do obiadu czy dań z grilla. Jest soczysta, pełna aromatów, delikatnie kwaśna od rabarbaru, którą równoważy słodki ananas.
patelnia, miseczka, deska do krojenia, nóż
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 150
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 150
Składniki
Rabarbar obierz, pokrój. Przełóż na patelnię, dodaj cukier, pokrojone czosnek i rozmaryn. Smaż przez około 2 min. Składniki dressingu wymieszaj. Pestki i płatki upraż na suchej patelni. Na talerz wyłóż wszystkie składniki, polej sosem i wymieszaj.