Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na wzór najsłynniejszej greckiej sałatki, doskonała do obiadu, grilla, również do pracy. Jest smaczna, kolorowa i sycąca. Zrobienie jej zajmuje kilka chwil.
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 123
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 92
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 123
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 92
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Składniki sosu wrzucamy do słoiczka. Zakręcamy go i potrząsamy energicznie, aby wszystko się połączyło. Rukolę i pomidorki myjemy i osuszamy, oliwki odsączamy z zalewy. W dużej misce układamy listki rukoli. Przekrawamy pomidorki koktajlowe na pół, układamy na rukoli. Dodajemy oliwki w całości lub pokrojone. Na wierzchu układamy rozdrobnioną fetę. Polewamy sałatkę sosem. Robimy to tuż przed podaniem sałatki na stół. Jeśli połączymy ją z sosem wcześniej, rukola nie będzie chrupiąca, a sałatka podejdzie wodą od pomidorów. Sałatka z rukolą, fetą i oliwkami gotowa!